Hollands træner stopper efter EM-fiasko

Fiasko ved EM i fodbold får Bert van Marwijk til at stoppe som træner for Holland med øjeblikkelig virkning

Bert van Marwijk stopper som hollandsk landstræner. Foto: scanpix

Bert van Marwijk stopper som hollandsk landstræner. Foto: scanpix

AMSTERDAM:Hollands hidtidige landstræner, Bert van Marwijk, stopper efter fiaskoen ved EM i fodbold. Det skriver det hollandske fodboldforbund (KNVB) på sin hjemmeside.

Trænerens aftale, som oprindeligt løb frem til VM i 2016, ophæves med øjeblikkelig virkning. Aftalen skal være kommet på plads på Bert Van Marwijks eget initiativ.
Det hollandske forbund og Van Marwijk har efter holdets dårlige præstation ved EM holdt møder om fremtiden - og her er parterne altså blevet enige om, at samarbejdet skal ophøre.
- Jeg var alvorligt i tvivl, men bestemte mig for dette skridt, siger van Marwijk.
Holland tabte blandt andet 0-1 til Danmark ved slutrunden, som begge hold måtte forlade efter det indledende gruppespil. Holland endda med nul point.
Det hollandske fodboldforbund roser den nu tidligere træner for flotte præstationer ved VM i 2010, hvor det lykkedes ham at føre Holland frem til finalen. Her tabte hans mandskab dog 0-1 til Spanien efter forlænget spilletid.
- KNVB er taknemmelige for van Marwijks indsats. Han har leveret gode resultater med en VM-finale og en placering som nummer et på verdensranglisten.
- Selvfølgelig er det trist at skilles før tid, men vi må være realistiske, lyder det fra Bert van Oostveen, som er direktør for det hollandske fodboldforbund.
Holland vil i løbet af kort tid begynde at se sig om efter en erstatning på trænerposten.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.