Atletik

Hollandsk løber skriver historie med mere VM-guld

Sifan Hassan vandt lørdag aften VM-guld, da hollænderen i suveræn stil var hurtigst i kvindernes 1500 meter.

Sifan Hassan var suveræn i kvindernes 1500 meter finale lørdag aften i Doha.

Sifan Hassan var suveræn i kvindernes 1500 meter finale lørdag aften i Doha.

DOHA: Sifan Hassan skrev lørdag aften historie ved VM i atletik, da den hollandske løber vandt guld på kvindernes 1500 meter.

I forvejen havde Sifan Hassan vundet guld på 10.000 meter. Dermed blev hun den første kvinde til at præstere at vinde guld i de to discipliner i atletikhistorien.

I lørdagens 1500 meter finale var Sifan Hassan helt suveræn og trak bare fra alle rivalerne på de sidste 100 meter på Khalifa Stadium i Doha.

Den 26-årige etiopiskfødte løber kom ind over målstregen i tiden 3 minutter og 51,95 sekunder. Det var samtidig stævnerekord.

Nummer to blev VM-vinderen fra 2017, kenyanske Faith Kipyegon, som var 20 meter bagefter Sifan Hassan, mens etiopieren Gudaf Tsegay blev treer.

Der har været en del støj omkring Sifan Hassan, fordi hun har arbejdet sammen med atletiktræneren Alberto Salazar, der blev straffet med fire års karantæne for brud på dopingreglerne.

61-årige Salazar har stået i spidsen for Nike Oregon Project, hvor Sifan Hassan har trænet siden 2016.

Sifan Hassan har insisteret på, at hun har en ren samvittighed over samarbejdet med Salazar, og at hun var chokeret over nyheden om straffen.

Sifan Hassan har dog understreget, at Salazar er blevet straffet for aktiviteter, der skulle være foregået, før hollænderen blev en del af Oregon-projektet.

Senere lørdag genvandt Hellen Obiri fra Kenya VM-guld i 5000 meter løb med mesterskabsrekordtiden på 14 minutter og 26,72 sekunder. Kenya fik også sølv ved Margaret Kipkemboi, mens bronzen gik til tyske Konstanze Klosterhalfen.

I 4 x 100 meter stafet gik guldet til Jamaica hos kvinderne, mens de amerikanske mænd blev verdensmestre.

Natten til søndag løber mændene maraton, hvor danske Thijs Nijhuis deltager.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst