Udland

Hollandsk prins viser små tegn på bedring

Hollands prins Johan Friso, der var ude for en skiulykke sidste vinter, viser "minimale tegn på bevidsthed."

Hollandsk prins viser små tegn på bedring

Den hjerneskadede prins Johan Friso, der var ude for en lavineulykke på en skiferie sidste vinter og ligger i koma, viser "minimale tegn på bevidsthed", siger den hollandske kongefamilie på dens hjemmeside.

Dronning Beatrix's 44-årige næstældste søn, som gav afkald på sin ret til tronen for et årti siden, løb på ski off-piste nær Lech i de østrigske Alper, da han blev fanget i en lavine.

Prinsen lå fanget under sneen i 25 minutter, inden han blev trukket fri. Læger sagde, at hans hjerne havde været uden tilstrækkelig ilt, hvilket resulterede i et langt hjertestop.

Han blev senere fløjet til London, hvor han stadig er indlagt. Hans læger siger, at han er alvorligt hjerneskadet og måske aldrig kommer ud af sit koma.

Kongefamilien og prinsens kone siger i en pressemeddelelse, at "der fra tid til anden ses minimale tegn på bevidsthed" hos prinsen. De oplyser ikke yderligere detaljer, og prognosen for prinsen er fortsat meget usikker.

Prins Friso, hvis ældre bro er kronprins Willem-Alexander, gav afkald på sin ret til tronen, da han giftede sig borgerligt med en kvinde, hvis fortid blev anset for at være for broget i kongehuset.

Da han i 2003 bad om tilladelse til at gifte sig med Mabel Wisse Smit, offentliggjorde hollandske medier mange detaljer om hendes forhold til en gangster, Klaas Bruinsma, som ble skudt og dræbt foran Amsterdam Hilton hotel.

Efter afsløringerne opgav parret at anmode om officiel tilladelse til deres ægteskab.

Prinsen blev ramt af en lavine på 30 gange 40 meter. Han blev fundet efter cirka 25 minutter, fordi han havde en såkaldt lavinebipper på sig.

Den hollandske dronning og hendes familie har i årtier været faste gæster på det østrigske skisportssted, hvor ulykken skete.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.