Hollandske antidopingfolk fik meget ud af Rasmussen

Glad for omfattende tilståelse

Michael Rasmussen har i høj grad samarbejdet med de hollandske myndigheder. Foto: Koen van Weel/Scanpix
1. februar 2013 12:53

CAPPELE AAN DEN IJSSEL: Michael Rasmussen har ikke kun hjulpet de danske antidopingmyndigheder med at få et klarere billede af, hvordan brugen af ulovlige præstationsfremmende stoffer er foregået i cykelverdenen.

Også det hollandske antidopingagentur, Dopingautoriteit, var til stede under afhøringerne af Michael Rasmussen, og direktør Herman Ram er meget tilfreds med udbyttet af møderne.

- Han virkede åben og ærlig og gav os relevante og interessante informationer. Han var meget samarbejdsvillig, og jeg er sikker på, at han gjorde sit bedste for at fortælle, hvordan tingene foregik, siger Herman Ram.

Han vil dog ikke sige, at Rasmussen er kommet med afgørende nye informationer.

- Vores arbejde er lidt som at lægge et puslespil, hvor mange brikker skal passe sammen. Vi har længe vidst, hvad billedet forestiller, men der mangler fortsat en masse detaljer.

- Interviewene med Rasmussen gav os ikke et helt nyt billede, men det gav os nogle nye brikker at arbejde med, siger Herman Ram.

Med Michael Rasmussens vidneudsagn har Dopingautoriteit fået flere beviser, som kan hjælpe antidopingmyndighederne med at få andre ryttere dømt for doping.

- Men jeg ved endnu ikke, hvad vi kan bruge det til. Det ved vi først i de kommende uger og måneder, siger Herman Ram.

Han fortæller i øvrigt, at seks andre tidligere Rabobank-ryttere har gjort som Michael Rasmussen og valgt at samarbejde med antidopingmyndighederne for at få sandheden frem og eventuelt få nedsat deres egen straf.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...