Hollywood skal efterligne Lars Brygmann

Børn skal ikke skånes for alt, der er svært i livet, mener Lars Brygmann, der lægger stemme til en ny animationsfilm om at miste.

Johan har ikke set sin mor, siden Fjerkongen tog hende. Sådan starter rejsen for den animerede kanin-dreng, der tager ud for at finde sin døde mor i "Rejsen til Fjerkongens Rige".

Den danskproducerede børnefilm har netop solgt de nordamerikanske filmrettigheder til det amerikanske filmselskab Grindstone Entertainment.

- Salget har åbnet nogle kæmpe store døre for os, siger Sarita Christensen, der er producer og medejer af det danske produktionsselskab Copenhagen Bombay, der står bag det animerede eventyr.

Knap en måned før den danske premiere er filmen allerede distribueret i 20 forskellige lande verden over.

Skuespiller Lars Brygmann, der lægger stemme til Johans far i filmen, glæder sig over, at det for en gangs skyld er de udenlandske skuespillere, der skal forsøge at gøre ham efter og ikke omvendt.

- Det er helt klart sjovere at være den første. Når jeg laver stemmer til de store Disney-film, skal jeg altid prøve at lyde som den amerikanske version. Her har jeg været med fra starten og fået lov til at præge filmen meget mere med min stemme og intonation, siger han til Newspaq.

Ifølge skuespilleren er filmen både utrolig spændende og sjov, og så handler den om et emne, som Lars Brygmann mener, alle mennesker har brug for at forholde sig til.

- Den handler om at savne. Men børn kommer ikke til at synes, at filmen er sørgelig. Der skal meget mere til, siger han.

Alligevel er der måske nogle voksne, der vil tænke, at det med at miste en forælder er et tema, som børn helst skal skånes for. Men der tager de fejl, mener Lars Brygmann.

- Børn skal ikke skånes for alt, der er svært i livet. Tværtimod er det vigtigt, at vi hjælper vores børn til at kunne takle de svære ting, hvis de sker. Det er netop, hvad sådan en god og velfortalt historie som den her kan, siger han.

Det gælder også for skuespillerens egne børn, Fernanda på 13 og Carlo på 10 år. Selvom de, med Lars Brygmanns egne ord, er så heldige at have begge deres forældre, kan også de få rigtig meget ud af at se den animerede fortælling, mener han.

Som ambassadør for SOS Børnebyerne håber Lars Brygmann desuden, at filmens tema vil give flere danskere lyst til at støtte den humanitære organisation og hjælpe børn, der lever med tabet af en mor. 

Det er et ønske, som han deler med Sarita Christensen og Copenhagen Bombay, der har indgået et samarbejde med SOS Børnebyerne for at sprede det vigtige budskab.

"Rejsen til Fjerkongens Rige" får dansk premiere den 10. april.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.