Udland

Hollywood sørger over Tony Scotts selvmord

Top Gun-instruktøren Tony Scott tog søndag sit eget liv. Nu mindes han af rystede kolleger på Twitter.

Hollywood sørger over Tony Scotts selvmord

Twitter oversvømmes lige nu af mindeord om instruktøren Tony Scott, der søndag begik selvmord ved at springe ud fra en bro i Los Angeles i USA.

Den 68-årige Tony Scott er manden bag film som "Top Gun", "Days of Thunder" og "Enemy of the State".

Og med så solide kassesucceser bag sig går instruktørens tragiske død ikke ubemærket hen. Hollywoods skuespillere, instruktører og andre kendisser bruger Twitter til at mindes og ære den britiskfødte Tony Scott.

Skuespilleren Elijah Wood, der er mest kendt for sin rolle som hobitten Frodo i "Ringenes Herre", skriver:

- Forfærdelig nyhed om Tony Scott. Hvil i fred.

Også skuespilleren og sangeren Marc Anthony, der spillede med i Tony Scotts film "Man on Fire" fra 2004, mindes sin afdøde kollega.

- Hvil i fred, min bror. Tony Scott - et geni er blevet stille. Jeg er ødelagt! Hvorfor?????

Instruktør-kollegaen Edgar Wright skriver, at han var en stor fan af Tony Scott, og nyheden om hans død var det første, han hørte, da han stod op mandag.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg håber, at man kan se i mit arbejde, at jeg er en kæmpe fan af ham. Hvil i fred, sir, tweeter Edgar Wright.

Og han er ikke den eneste instruktør-kollega, som udtrykker sin sorg på Twitter. Da Vinci Mysteriet-instruktøren Ron Howard skriver:

- Ikke flere Tony Scott-film. Tragisk dag.

En anden instruktør-kollega, Duncan Jones, skriver på Twitter, at han er taknemmelig for, at Tony Scott tog ham under sine vinger og lærte ham op i faget.

- Jeg ville ønske, at du havde følt, at der var en måde at fortsætte på. Hvilket trist spild. Mine tanker går ud til hans kone og smukke børn, skriver Duncan Jones.

Tony Scott var gift med skuespilleren Donna Wilson, og sammen har de to tvillingsønner.

Hans bror er den mindst lige så kendte instruktør Ridley Scott, der blandt andet har instrueret "Gladiator" og "American Gangster".

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.