Holm og Prudhomme snakker dansk Tour-start

Sportsdirektør Brian Holm vil tage en kaffesnak med Christian Prudhomme om muligheden for en dansk Tour-start.

Holm og Prudhomme snakker dansk Tour-start

Brian Holm er helt med på idéen om, at det kunne være spændende med en Tour de France-start i Danmark. Noget løbschef Christian Prudhomme netop har udtrykt sine positive tanker omkring.

Den danske sportsdirektør vil tage en snak med Tour-bossen for at få en fornemmelse af, om der også er bund i snakken.

- Det er nyt for mig. Men jeg kender Prudhomme ganske udmærket, og jeg vil da nævne det for ham over en kop kaffe i morgen (tirsdag).

- Jeg vil høre, om han siger det for at være flink ved danskerne, eller om han faktisk mener det, siger Brian Holm.

Danskeren fra Omega Pharma-Quick Step har ligesom Christian Prudhomme været imponeret over, hvordan især VM i København sidste år forløb.

- Efter VM var jeg stolt over at være dansker. Det er noget af det største, jeg har set. Og et Tour de France til København - det kunne være imponerende. Det ville være fantastisk, siger Brian Holm.

Den største udfordring er logistikken, fordi Tourens karavane af cykelhold, sponsorer og medier har vokset sig kolossalt stor.

- Alle lastvogne og logistikken burde kunne overskues, og hvis man så flyver til Lille, burde det være muligt.

- Man må se de med danske briller. Hvis du havde spurgt, om Touren skulle til Sverige, kan det godt være, at jeg ikke ville være lige så entusiastisk. For det er ikke nemt for rytterne og alle andre, siger Brian Holm.

Holm var blot en enkelt advarsel fra at blive sendt hjem fra Touren med et frimærke på ryggen sidste år på grund af brud på reglementet for sportsdirektører under løbet.

Men forholdet til Prudhomme har ikke lidt skade.

- Jeg mener ikke, at han har et horn i siden på mig. Jeg har kørt som amatør hernede. Og jeg var til Touren første gang i 1976 med min mor, så historien er i orden, siger Brian Holm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.