Holm savner det fedeste i Tourens verden

Brian Holm taget fat på nye udfordringer som sportsdirektør i Touren, men savner pulsen fra sprinterkampen.

Holm savner det fedeste i Tourens verden

Der er cykelfans, som først tænder tv'et, når bjergene kommer på programmet i Tour de France. Og så er der dem, der lever og ånder for positionskampen og den hektiske kappestrid mellem de hårdkogte sprintere på målstregen.

Brian Holms cykelhjerte banker i høj grad for det sidste, og derfor kommer han til at savne pulsen fra de seneste års Tour de France, hvor han har været ansvarlig for etapesejre til verdensmesteren Mark Cavendish.

- Det bliver underligt, at jeg ikke skal lave noget på de flade etaper, hvor vi plejer at styre dem fra start til slut, siger Brian Holm, som er sportsdirektør for belgiske Omega Pharma-Quick Step.

Det bliver dog ikke noget med at falde i søvn bag rattet, slår Holm fast:

- Der er aldrig noget i Tour de France, der bliver kedeligt. Det kan jeg garantere, og hver dag bringer noget nyt.

- Men det, at jeg ikke skal arbejde med de flade etaper, som er noget af det mest spændende i verden, hvor man skal hente udbruddet - ikke for tidligt og ikke for sent - det bliver noget nyt.

- I år skal jeg sidde og være nogenlunde normal i servicebilen de sidste 60 kilometer på de flade etaper.

I dette års Tour de France, som begynder lørdag, gælder det i højere grad bjergetaperne for den danske sportsdirektør, som skal arbejde for at opnå et topresultat til enten Levi Leipheimer eller Peter Velits.

De første etaper køres på Omega Pharma-Quick Steps hjemmebane i Belgien, og det forpligter.

- Vi skal ud at markere os, for vi er på hjemmebane her, og belgierne er motiverede. Vi skal skyde den af, men den ene etape bliver en massespurt, hvor vi ikke har så meget at gøre. Søndag skal vi frem og markere os, siger Brian Holm.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.