Holyfield: Suarez er bare en frustreret sportsmand

Bokseren Evander Holyfield har prøvet på egen krop at blive bidt af en modstander, og han tilgav ham

Foto: Scanpix
Fodbold 25. juni 2014 10:42 - Opdateret 25. juni 2014 17:22

SAO PAULO: For 17 år siden blev Evander Holyfield bidt i øret af Mike Tyson i bokseringen under en sværvægtskamp.

Episoden i 1997 gik verden rundt, og alle fordømte Tyson, ligesom alle i øjeblikket er i gang med at fordømme fodboldspilleren Luis Suarez.

Angriberen fra Uruguay bed tirsdag aften Italiens Giorgio Chiellini i skulderen, og det overrasker Holyfield.

- Bider de nu også hinanden i fodbold? Jeg har hørt om det i baseball, og så var der selvfølgelig min egen episode med Mike Tyson, men i fodbold? Det er nyt for mig, siger 51-årige Evander Holyfield til Ekstra Bladet.

Børnehaveniveau

Amerikaneren kalder det ”ydmygende at være offer for den slags barnagtigheder”.

- Normalt hører man om, at de bider hinanden i børnehaven, men det er grænseoverskridende, når man bliver bidt af en voksen mand.

- Spilleren, der bed, vil sikkert være på alverdens avisforsider de næste mange dage, hvor han vil blive beskrevet som vanvittig.

- Jeg kender ham ikke, men han er ikke nødvendigvis tosset, fordi han bider. Han er bare en meget frustreret sportsmand, der ikke ved, hvad han skal stille op.

- Så gør han sådan noget, og bagefter må han skamme sig. Det gjorde Tyson også, efter han havde bidt mig, forklarer Holyfield.

Tilgav Tyson efter 20 minutter

Allerede 20 minutter efter han havde fået bidt noget af øret af, valgte Holyfield at tilgive Tyson. Og det mener han også, at Chiellini skal gøre, selv om nederlaget til Uruguay sendte Italien ud af VM.

- Som en god kristen tilgiver man, om man har vundet eller tabt, og hvis ham, der blev bidt, er fra Italien, er han vel en god kristen?

- Først når italieneren har tilgivet, kan han komme væk fra de grimme tanker om hævn. Først da vil han kunne komme videre med positive tanker. Negativiteten skader kun ham selv, mener Holyfield.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...