Udland

Homolov skaber uro i Camerons bagland

Uenighed om homoægteskaber splitter de konservative i Storbritannien. Over 100 parlamentsmedlemmer er imod.

Homolov skaber uro i Camerons bagland

Et større oprør er under opsejling blandt de konservative i Storbritannien. Over en tredjedel af partiets parlamentsmedlemmer trodser premierminister David Camerons forslag om at tillade homoægteskaber.

118 ud af de 303 konservative medlemmer af Underhuset har udtrykt ubehag ved forslaget i henvendelser til deres valgkredse, skriver The Daily Mail.

- Stemmer de alle imod, vil det være det største oprør i partiet i nyere tid, skriver avisen og nævner, at det er en broget flok Cameron er oppe imod: En bøsseven af den tidligere premierminister Margaret Thatcher, en tidligere vært for morgen-tv, en fan a fodboldklubben Liverpool og en tidligere direktør fra Londons finansdistrikt.

- Men de er alle indædte modstandere af Camerons ønske om at omdefinere århundreders ægteskabslovgivning, skriver avisen.

Det homoseksuelle parlamentsmedlem Conor Burns er blandt modstanderne. Han "undrer" sig over, hvorfor Cameron prioriterer ægteskaber mellem samme køn så højt, når temaet ikke optager homomiljøet særlig meget.

Camerons forslag kommer måske til afstemning allerede i januar.

- Lad os få det gjort og lad det ske hurtigt, sagde Cameron denne uge om sit kontroversielle forslag.

Dermed opfylder han sit løfte fra sidste års landsmøde.

- Jeg støtter ikke homoægteskaber, til trods for at jeg er konservativ. Jeg støtter det, fordi jeg er konservativ, sagde han.

Cameron har ladet forstå, at de konservative parlamentsmedlemmer ikke er bundet af partidisciplin ved afstemningen. Det står dem frit for at sige ja eller nej.

Men ifølge The Daily Mail vil mange føle sig under pres for at stemme ja til forslaget, fordi loven er en mærkesag for regeringslederen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.