Homoseksuelle jubler over ny rettighed

Flere homoseksuelle var mødt frem, da et stort flertal i Folketinget torsdag sagde ja til kirkevielser.

Homoseksuelle jubler over ny rettighed

Folketingets tilhørerboks var torsdag fyldt med homoseksuelle og andre nysgerrige tilhørere, som var mødt frem for at overvære, at et stort flertal i Folketinget sagde ja til, at homoseksuelle fremover kan vies i en kirke.

Og efter at stemmerne var talt op, var der glæde hos blandt andre Vivi Jelstrup, der er forperson for Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, LGBT.

- Der skal være ro på tilhørerpladserne, så vi måtte ikke sige noget.

- Men der var ingen tvivl om, at der var glæde. Folk skyndte sig at sende sms'er og gå ud for at fortælle andre om det, siger Vivi Jelstrup.

Hun mener, at 20-30 homoseksuelle og sympatisører var mødt op for at overvære den ophedede debat og selve afstemningerne.

De kunne blandt andet høre Dansk Folkeparti og Venstres Søren Pind tale imod forslaget, fordi det efter deres mening gjorde op med betydningen af ægteskab, som hidtil kun har kunnet indgås mellem mand og kvinde.

- Modstanderne har fået rigtig meget taletid, men alligevel er det ikke dem, som vinder afstemningen. Vi er meget glade for, at stemningen er på vores side, siger Vivi Jelstrup.

Fra talerstolen kaldte flere politikere, heriblandt social og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der står bag forslaget, dagen for historisk.

Og den vurdering deler Vivi Jelstrup:

- Det er en meget stor ting, for selvom vi har haft registreret partnerskab siden 1989, så er det her et skridt videre. Det siger noget om, at vi lever i et samfund, hvor vi accepterer alle seksualiteter. Og det er jeg meget, meget glad for, siger Vivi Jelstrup.

/ritzau/