Hongkong genåbner hovedvej efter protestrydning

Protestledere er anholdt i Hongkong, men politiet vil ikke oplyse baggrunden for, at de tilbageholdes.

Udland 26. november 2014 12:50 - Opdateret 26. november 2014 12:51

Hundredvis af politibetjente gik onsdag i gang med at rydde en stor protestlejr i Hongkong, hvor demonstranter slog sig ned i oktober med krav om demokratiske valg.

Efter rydningsaktionen, som førte til sammenstød mellem kampklædt politi og demonstranter, kunne myndighederne genåbne den sekssporede Nathan Road i Mongkok-distriktet.

Tirsdag blev næsten 150 demonstranter anholdt af myndighederne, da man ryddede en mindre del af Mongkok-lejrens barrikader af stål og træ.

De to demonstrerende studenterbevægelsers ledere, Raphael Wong og Lester Shum, blev anholdt på stedet.

- Jeg sidder på politistationen i Kwai Chung, og ved min side sidder Joshua og Lester. Vi er anklaget for foragt for retten og for at blokere for politiet, skriver Wong på Facebook.

Politiet har på en forespørgsel fra det franske nyhedsbureau AFP dog ikke bekræftet denne besked eller i øvrigt givet en forklaring på, hvorfor protestlederne er anholdt.

Mongkok var scene for nogle af de værste sammenstød, siden demonstrationerne startede 28. oktober, da protestlejrene blev etableret.

- Selvom vi skulle tabe her, så taber vi ikke modet. Vi kan tage et andet sted hen. Det er ikke så vigtigt, at det er her, siger en af demonstranterne, 21-årige Kelvin NG, til det franske nyhedsbureau.

Demonstranterne kræver helt frie valg til den halvautonome kinesiske storby i 2017, men Kina har nægtet at give sig og ændre valgprocedurerne.

Ifølge BBC er syv betjente anholdt for episoder under sammenstødene i oktober i millionbyen.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...