Honoré fortsætter dansk cykelfest med baskisk triumf

Mikkel Frølich Honoré vandt karrierens første World Tour-sejr, da han var bedst fredag i Baskerlandet Rundt.

Mikkel Frølich Honoré tog sin anden sejr i år, da han var først over målstregen på 5. etape af Baskerlandet Rundt. (Arkivfoto)

Mikkel Frølich Honoré tog sin anden sejr i år, da han var først over målstregen på 5. etape af Baskerlandet Rundt. (Arkivfoto)

ONDARROA:Den 24-årige danske cykelrytter Mikkel Frølich Honoré fra Quick-Step kørte en fremragende 5. etape af World Tour-løbet Baskerlandet Rundt og endte med at tage karrierens første sejr på øverste niveau.

Samtidig er det hans anden sejr i 2021, da han for to uger siden vandt en etape i det italienske etapeløb Settimana Internazionale di Coppi e Bartali.

De sidste mange kilometer af fredagens etape i Baskerlandet sad Honoré i udbrud sammen med holdkammeraten Josef Cerny og Treks Julien Bernard.

Da de tre i front ramte den sidste lille stigning et par kilometer fra mål, rykkede Honoré fra de to andre.

Bernard var tydeligt tømt for energi, så Cerny stak også fra ham og slog følge med sin danske holdkammerat helt i front.

På opløbet kunne de juble sammen, da de roligt trillede over målstregen med danskeren en aftalt hjullængde foran til sin første World Tour-sejr i karrieren.

Bernard trillede ind på en tredjeplads 17 sekunder efter, mens Magnus Cort spurtede sig til en niendeplads i feltets spurt yderligere 11 sekunder efter.

Da Honoré vandt sin etape i Italien for 14 dage siden, stod han lidt i skyggen af landsmanden Jonas Vingegaard fra Jumbo-Visma, som vandt to etaper og det samlede klassement.

Selv samme Vingegaard har ikke vundet en etape i Baskerlandet Rundt, men han ligger med helt fremme i den samlede stilling.

Vingegaard indtager tredjepladsen efter førende Brandon McNulty og danskerens egen holdkaptajn, Primoz Roglic.

Der er kun fem sekunder fra Vingegaard op til Roglic i klassementet, mens sloveneren har yderligere 23 sekunder op til McNulty.

Lørdag køres løbets sidste etape, som er en hård bjergetape, som utvivlsomt bliver en hård duel om den samlede sejr i løbet.

Med Honorés sejr fredag og Vingegaards ligeledes flotte kørsel fortsætter danskerne det imponerende 2021, som allerede har kastet adskillige store sejre af sig.

Så sent som i weekenden vandt Kasper Asgreen monumentet Flandern Rundt.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.