Danmark

Horesta skamroser danske gourmetrestauranter

Organisationen håber på, at en ny nordisk Michelin Guide vil gavne provinsrestauranterne i Danmark.

Horesta har svært ved at få armene ned, efter at Danmark onsdag blev tildelt 17 Michelin-stjerner fordelt på 15 restauranter i årets Michelin Guide, hvilket er rekord.

Stjerneregnen blev offentliggjort på et pressemøde i den svenske hovedstad, Stockholm.

Den administrerende direktør i interesseorganisationen for hotel og restaurationsbranchen (Horesta), Katja K. Østergaard, kalder uddelingen et "velfortjent skulderklap".

- Det er jo helt fantastisk, at vi kan blive ved med at overgå os selv og sætte nye rekorder. Et stort tillykke til alle dem, der hver dag knokler for at give gæsterne en gourmetoplevelse i særklasse, siger hun i en skriftlig kommentar.

Ud over stjerneregnen meddelte Michelin Guiden, at der til næste år bliver udgivet en selvstændig guide for den nordiske region, hvor provinsens restauranter således også får mulighed for at blive hædret. I dag er det kun restauranter i hovedstadsområdet.

- Vi har igennem flere år kæmpet for at få Michelin til at vise interesse for restauranterne uden for København.

- Der er mange gode bud på Michelin-stjerner i provinsen, og med en nordisk guide vil vi få endnu bedre chancer for at tiltrække flere gastroturister til landet, siger Katia K. Østergaard.

Ifølge Horesta siger hver tredje udenlandske turist i Danmark i dag, at de kommer hertil blandt andet for at nyde den danske gastronomi.

Ved onsdagens uddeling af Michelin-stjerner blev restauranterne Marchal, Clou og Studio for første gang tildelt en stjerne. Københavns ældste Michelin-restaurant, Kong Hans, mistede til gengæld sin ene stjerne.

Noma og Geranium beholdt begge deres to stjerner. Ingen danske restauranter har tre stjerner, som er det højeste i Michelin Guiden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.