Horesta vil have dækket hjemsendelser af ansattes børn

Brancheorganisation vil have medarbejderes sygefravær dækket, når medarbejdernes børn er coronasmittede.

Tjenere og kokke kan ikke arbejde hjemmefra, hvis de skal blive hjemme, når deres børn er syge med corona. Derfor bør virksomhederne få hjælp til at dække lønudgifterne, mener brancheorganisationen Horesta. (Arkivfoto)

Tjenere og kokke kan ikke arbejde hjemmefra, hvis de skal blive hjemme, når deres børn er syge med corona. Derfor bør virksomhederne få hjælp til at dække lønudgifterne, mener brancheorganisationen Horesta. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Coronasmitten stiger igen i Danmark, og det rammer det danske erhvervsliv på medarbejdernes sygefravær.

Både når medarbejderne er hjemme på grund af egen smitte, men også når de har børn, der er coronasmittede.

Derfor bør regeringen give en økonomisk håndsrækning, når medarbejdere må blive hjemme på grund af, at deres børn har corona.

Det mener Horesta, der er brancheorganisation for hoteller og restauranter.

- I rigtigt mange stillinger er det muligt at arbejde hjemmefra. Det er det ikke hos os. Men kokke og tjenere bliver bedt om at blive hjemme for samfundets bedste, også selv om de ikke er syge, siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

- Det kan være fordi man er nærkontakt eller har et barn, der har corona.

- Så synes jeg kun det er rimeligt, at vi får noget af den regning dækket, og det kunne man gøre ved at genindføre den rettighed, vi tidligere har haft, siger Kristian Nørgaard.

Tidligere under coronapandemien har det været muligt for virksomheder at søge om refusion hos det offentlige fra de ansattes første sygedag.

Den ordning stoppede 1. juli, og derfor er det igen virksomheden, som skal betale de første 30 dages sygdom, som det var før coronapandemien ramte.

Men det koster virksomhederne dyrt, mener Horesta.

- De har stadig lønudgifterne og det store omsætningstab, når medarbejderne ikke kan være der og være med til at omsætte, siger Kristian Nørgaard fra Horesta.

Ordningen bør derfor bringes tilbage, mener Horesta og brancheorganisationen Dansk Erhverv samt SMVdanmark, der især repræsenterer mindre og mellemstore virksomheder.

- Det vil give et plaster på såret. Det er kun en rimelig regning at dele, så virksomhederne ikke står med hele regningen, når vi alle har en interesse i at inddæmme smitten, siger Kristian Nørgaard fra Horesta.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.