Horsens-træner efter første sejr: En kæmpe forløsning

AC Horsens fik sæsonens første sejr i oprykkerbraget mod Lyngby, og det var ifølge Bo Henriksen en forløsning.

ALKA Superliga AC Horsens - Lyngby BK Casa Arena 19. august 2016 Foto: Frank Cilius / Scanpix 2016 Foto: Scanpix/Frank Cilius

ALKA Superliga AC Horsens - Lyngby BK Casa Arena 19. august 2016 Foto: Frank Cilius / Scanpix 2016 Foto: Scanpix/Frank Cilius

Efter fire uafgjorte kampe ud af fem mulige havde AC Horsens fortsat deres første sejr til gode efter oprykningen til Alka Superliga, da de fredag aften krydsede klinger med medoprykkerne fra Lyngby.

Det sørgede Kjartan Finnobogason dog for at lave om på, da han i de døende minutter dukkede op og sikrede Horsens en sejr på 2-1. Dermed kunne Bo Henriksens tropper synge sejrssangen for første gang i sæsonen.

- Det var en kæmpe forløsning. Hvis vi havde spillet uafgjort igen, kunne der hurtigt opstå en mental barriere, hvor vi begyndte at tvivle på, om vi overhovedet kunne vinde, siger Bo Henriksen.

- Vi kan ikke leve af at spille uafgjort i længden, og derfor var det afgørende, at vi fik en sejr. Det skaber en tro blandt spillerne på, at vi også har evnerne til at vinde fodboldkampe i Superligaen.

- Vi har hele tiden haft modet til at vinde, og i dag havde vi også marginalerne på vores side. Det var måske ikke den kamp, som vi mest havde fortjent at vinde, men det er vi fuldstændig ligeglade med, siger Bo Henriksen.

Kjartan Finnbogason har været bænket de seneste kampe for AC Horsens på grund af en brækket tå, men i kampen mod Lyngby skulle han kun bruge tre minutter på banen for at blive matchvinder.

- Det er altid sjovt at score de afgørende mål, men sejren var det vigtigste for mig.

- Vi var ved at være trætte af at spille uafgjort, så det var fantastisk, at vi endelig kunne prøve at vinde. Det har vi ventet på i seks kampe, så det var en forløsning, da dommeren fløjtede af.

- Nu har vi fået troen på, at vi kan vinde, og det kan vi forhåbentlig tage med os videre til de næste kampe, siger Kjartan Finnbogason.

Næste opgave for AC Horsens bliver på næste søndag, hvor de gæster OB.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.