Hos Harald og Åse er dyrene ikke kun et nummer

Gammel hesteudstiller havde et andet våben i ærmet på Hurup Dyrskue

Ægteparret Åse og Harald Kristian Hansen kan godt være deres røde nummer 1526 point bekendt. Den meget harmoniske og smukke ko opnåede 23 point og en fløjplads.

Ægteparret Åse og Harald Kristian Hansen kan godt være deres røde nummer 1526 point bekendt. Den meget harmoniske og smukke ko opnåede 23 point og en fløjplads.

Harald Kristian Hansen fra Hassing ville ikke svigte dyrskuet i Hurup og var med til at sikre en fornem udstilling af rød dansk malkerace. En overgang så det ellers ud, som om den stovte røde danske malkeko slet ikke ville blive præsenteret på det 117. dyrskue i Hurup. Men da dyrskueudvalget henvendte sig til én af skuets veteraner, den nu 64-årig Harald Kristian Hansen om han igen skulle have nogle heste med på skuet, var svaret negativt. Jamen, hvad så med køer? Nå ja, tænkte Harald Kristian Hansen, så i går var han på plads med tre røde køer, og den fireårige ko med det prosaiske navn 1526, sikrede sig en fløjplads med 23 point. Hjemme på gården i Hassing har nummer 1526 45 artsfæller, så i vore dages målestok er det jo ikke verdens største kvægbrug, men mindre kan jo også gøre det, mener Harald Kristian Hansen, og han bliver ikke modsagt af fru Åse, der som en selvfølgelighed også er med i Hurup. Nok har parrets 45 køer i dag kun numre, men de forsikrer, at de alligevel kender hver eneste ko. Og nummer 1526 er da god at kende, for trods sine kun fire år er hun en både rar, omgængelig og produktiv dame. Årsproduktionen er således omkring 9000 kilo.

Forsiden