Danmark

Hos Røde Kors passer uddannet personale på asylbørnene

Der er ingen krav om, at personale på centre for asylbørn skal være pædagogisk uddannet. Mange er det ikke.

Røde Kors Foto: Free/Www.colourbox.com

Røde Kors Foto: Free/Www.colourbox.com

Der er brug for solide pædagogiske kompetencer og erfaring, når man skal have med uledsagede flygtningebørn at gøre. Sådan mener man i hvert fald hos Røde Kors, der driver flere centre for asylbørn uden forældre.

Men faktisk er der ingen formelle krav til, hvilken uddannelse personalet på sådanne centre skal have, skriver Jyllands-Posten lørdag. På Børnecenter Tullebølle på Langeland, der drives af kommunen, er halvdelen af de ansatte ifølge avisen ufaglærte.

Caroline Aagaard Madsen, der er børnecenterleder i Røde Kors, forklarer, at organisationen stiller krav om, at personalet på de centre, Røde Kors driver, skal have en socialpædagogisk uddannelse eller erfaring.

- Det vil sige, at alle har en grundlæggende pædagogisk viden målrettet børn og unge, siger hun.

Hun understreger, at børnenes problemer, er meget forskellige. Men alligevel er der fællestræk.

- Fælles for dem alle er, at de bærer på et ekstremt stor savn. Savnet efter mor og far og en generel usikkerhed over at være havnet et fremmed sted, hvor man hele tiden skal være på vagt.

Lederen af Børnecenter Tullebølle, Helle Cortzen, forklarer i Jyllands-Posten, at det ikke er "en intention at afvise pædagoger". Men centret har haft svært ved at skaffe 50 pædagoger til Langeland, skriver avisen.

Udlændingestyrelsen understreger, at der kan være behov for andre kompetencer end de pædagogiske på centrene for uledsagede asylbørn. Det er op til den enkelte operatør af centret.

- De løser mange forskelligartede opgaver i børnecentrene, hvoraf nogle kan løses af personer uden særlige faglige forudsætninger, mens andre kræver faguddannet personale, skriver souschef Kristina Rosado i en mail til Ritzau.

- Kommunerne og Røde Kors har erfaringen med at vurdere de konkrete personalebehov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.