Hospitalsklovne skal løfte humøret i psykiatrien

Fire partier på Christiansborg har sikret hospitalsklovne til børn og unge i psykiatrien.

De hospitalsklovne, der i dag besøger børn opg unge i hospitalsvæsnet, skal i fremtiden også ud i de psykiatriske dele af hospitalsvæsnet.

Det står klart efter, at der er indgået en aftale om fordeling af de såkaldte Satspulje-midler. Her er der fundet penge til at udvide ordningen med hospitalklovne, så den også omfatter psykiatrien.

Alternativets sundhedsordfører, Carolina Magdalene Maier, mener, at pengene til hospitalsklovne i psykiatrien er givet godt ud.

- Der er stærke faglige begrundelser for hospitalsklovnene, idet de har en beviselig positiv effekt for indlagte børn og unge – som ellers ikke nødvendigvis har meget sjov og glæde i hverdagen, siger hun.

Danske Hospitalsklovne har eksisteret i 11 år og består i dag af cirka 30 klovne.

- Det er småt med kultur i et sundhedsvæsen, der generelt er ramt af mange besparelser, som især er gået ud over det sundhedsfaglige personale. Derfor giver denne ordning virkelig god mening, siger Carolina Magdalene Maier.

Alternativet har også sikret, at otte millioner af Satspulje-midlerne i fremtiden vil gå til kultur på recept til personer med angst, stress eller depression.

- Vi ser et samfund, der producerer flere og flere borgere med for eksempel stress, hvorfor jeg i den grad er glad for, at vi ved at indføre kultur på recept nu politisk tager et øget ansvar herfor, siger Alternativets sundhedsordfører.

- Det er med alt andet end med bind for øjnene, at vi kaster os ud i det, fordi der for eksempel fra Sverige er rigtig gode erfaringer med, at kultur på recept frem for at skrue op for medicineringen er et rigtig godt middel.

Hun forventer, at ordningen med kultur på recept senere vil blive permanent.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.