Skagen

Hotdogs med havudsigt

MAN Diesel & Turbo investerer 20 mio. kr. i MAN PrimeServ Academy på havnefronten i Frederikshavn

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

MAN-direktør Poul Knudsgaard, Trigon-direktør Karl Erik Slynge og arkitekt Jørgen Toft Jensen fra ARKINORD var alle stolte over den nye uddannelsesbygning på havnen.

Den stod på stadion-platte, røde pølser og cacaomælk, og så strid blæst, da MAN Diesel & Turbo tirsdag havde rejsegilde på Frederikshavn Havn. Dannebrog og den grønne krans blafrede i den stride blæst på koncernens nye akademi, MAN PrimeServ Academy, på Langerak. Fantastisk beliggenhed Her helt ned til kajkanten, med det gamle træskibsværft på styrbord side og udsigt til Skagen på bagbord, bygger MAN et nyt uddannelsessted, og det var en stolt direktør, Poul Knudsgaard, der kunne gøre midtvejsstatus på byggeriet. - Vi har otte akademier rundt omkring i verden, men ingen med en beliggenhed som her i Frederikshavn. Det er helt perfekt, at lærere, de studerende og vores gæster får direkte udsigt til havnen og hele det maritime miljø med træskibsværftet og pakhusene og kan se hele horisonten rundt, siger direktøren for MAN Diesel & Turbo. Maritimt look Akademiet bygges i tre etager - plus en eksklusiv tagterrasse øverst oppe med en udsigt, der vil få tænderne til at løbe i vand på enhver liebhaver-mægler. Fra de øverste etager bliver der udgang til "en bro", som løber langs husets ydervægge og giver indtryk af, at man er om bord på et skib. Og for at fuldende det maritime look, er nogle af vinduerne lavet som runde koøjer. Indendørs bliver der showroom, auditorium, klasseværelse, kontor, bad og toilet og andre faciliteter til lærere, kursister og gæster udefra. Teori og praksis hånd i hånd Til foråret, når hele herligheden indvies, vil showroomet være fyldt op med skibspropeller, propelaksler, gear og lignende grej, som kursisterne kan få fingrene i og afprøve deres teoretiske færdigheder i praksis. - Vi får også en simulator, så vi kan træne kursisterne i fejlfinding. Med akademiet satser vi på at kunne sælge endnu flere kurser til kunder over hele verden, ligesom vi selvfølgelig skal bruge lokalerne til at træne og opkvalificere vores egne folk, siger Poul Knudsgaard. MAN Diesel & Turbos afdeling på Frederikshavn Havn beskæftiger i dag knap 200 mand. Trigon er hovedentreprenør på det nye MAN-academy, og ARKINORD har slået stregerne til det flotte byggeri. MAN Diesel investerer cirka 20 mio. kr. i det nye akademi.