Erhverv

Hoteller og vandrerhjem har stærkt år trods sløv maj

Det går solidt frem for antallet af overnatninger på Danmarks hoteller, feriecentre og vandrehjem.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Vandrerhjem Foto: Free/Colourbox.com

Mens maj var en sløv omgang har de danske hoteller, feriecentre og vandrerhjem haft et forrygende år i 2016. Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Samlet har der været 9,6 millioner overnatninger i årets fem første måneder og det er godt en halv millioner mere end i samme periode i 2015.

- Det faktiske overnatningstal for maj 2016 var samlet på 3,2 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne. Dette er på niveau med maj 2015, skriver Danmarks Statistik.

Korrigeret for sæsonudsving er der dog tale om et lille fald i maj, der ikke bliver forklaret nærmere.

Samlet over året er vandrerhjem den helt store vinder. I årets fem første måneder var der 553.100 overnatninger på vandrerhjem, en stigning på 19 procent. I maj isoleret var stigningen på 10 procent.

Det stod til gengæld sløjere til for campingpladserne, der oplevede et fald i antallet af overnatninger i maj til 1,3 millioner, svarende til tre procent. År til dato er der tale om en stigning på 1 procent.

Skeler man til sommerhuse - såkaldte feriehuse - var der 1,5 millioner overnatninger i maj, en stigning på 0,4 procent.

- Den samlede stigning dækker over fire procent flere danske og 0,8 procent færre udenlandske overnatninger end måneden før.

- Her var det især de nederlandske overnatninger, der bidrog til faldet. Faldet i maj skal ses i lyset af, at der i april var en markant stigning i antallet af nederlandske overnatninger, hvilket formodes at hænge sammen med en skiftende placering af nationale helligdage, skriver Danmarks Statistik.

Skeler man frem i tiden er der sket en lille stigning i antallet af bookinger til resten af året specielt båret af fremgang i juli og august.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst