Hoteller savnede i september fire ud af ti overnatninger

September bød på tomme hotelværelser og flere, der søger ud på campingpladserne ifølge Danmarks Statistik.

KØBENHAVN:Salget af overnatninger på de danske hoteller var i september langt under vanligt, viser Danmarks Statistiks opgørelser.

Det er særligt de manglende udenlandske gæster, der giver tomme hotelværelser. Men også næsten hver femte danske gæst er væk på de danske hoteller.

I september solgte de danske hoteller 40 procent færre overnatninger. Særligt øst for Storebælt styrtblødte hotellernes ordrebøger. Her var halvdelen af bookingerne fra september sidste år væk.

De nye tider med rejserestriktioner som følge af corona har tilsyneladende også ændret på de interne størrelsesforhold mellem øst og vest i den danske hotelbranche.

I 2019 solgte hotellerne øst for Storebælt omkring 961.000 overnatninger, mens der blev solgt 592.000 vest for Storebælt.

I den netop overståede september blev der solgt 447.000 overnatninger i det østlige Danmark, mens der blev solgt 487.000 vest for Storebælt

Mens hotellerne - ligesom vandrerhjem - spejder langt efter sidste års besøgstal er der andre dele af Feriedanmark mere vind i sejlene.

Eksempelvis har de danske campingpladser haft en bedre september end sidste år. Der blev solgt næsten en femtedel flere overnatninger på danske campingpladser end i september sidste år.

Den stigning er båret hovedsageligt af flere danske gæster - men også fordi, at det er lykkedes at sælge flere overnatninger til udenlandske kunder.

Lige sådan har danske besøgende mere end overgået de manglende udenlandske gæster i de danske lystbådehavne.

Hvor der sidste år blev solgt dobbelt så mange overnatninger på hoteller som på campingpladser i september, er salget næsten lige stort på campingpladserne og hoteller i år.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden