Morsø

Hoteller til de små

Fire tredjeklasser har designet små insekthoteller, der skal styrke mangfoldigheden i naturen

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tirsdag morgen var 3.a og 3.b taget ned for at sætte deres hjemmelavede insekthoteller ud i naturen. De har siden sommerferien arbejdet med hotellerne i Natur og Teknik-timerne, hvor de også har fået viden om hotellets mulige besøgende og biodiversiteten gennem blandt andet naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen (bagerst i billedet).

NYKØBING:- Måske er der allerede flyttet en bi ind!

Oliver Sørensen har sammen med tre andre klassekammerater lavet et af de insekthoteller, der tirsdag morgen blev hængt op ved det grønne område bag Rolstruplund, der ejes af Morsø Forsyning.

Det lille hotel er lavet ud af en gammel vinkasse, flere toiletpapirruller, grankogler, grene og hø, og de små rum, værelserne, skal nu tages i brug af bier, hvepse, biller, mariehøner og andre insekter.

Det er fire tredjeklasser fra H.C. Holms Skole, der er arkitekterne bag de mange insekthoteller, og de har siden sommerferien brugt Natur og Teknik-timerne på at designe og forberede de små huse.

Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen var tidligt i processen forbi skolen for at holde et oplæg for eleverne, så de var helt rustet på til opgaven.

- Børnene har fået viden om, hvorfor der er så vigtigt, at vi værner om naturen. Insekthotellerne er gode for biodiversiteten og for insekterne. Her har de et sted, hvor de kan yngle, beskytte sig og holde gang i fødekæden, fortæller Jørgen Frank Rasmussen.

Han nævner, at insekterne forsvinder mange steder lige nu, og at det derfor er ekstra vigtigt at værne om dem.

Ta’ naturen med hjem

Eleverne har designet insekthotellerne ved hjælp af naturlige materialer, mange også kan finde i privaten. Og det er meningen. Mette Marie Holm, der er lærer på H.C. Holm Skole, håber nemlig, at eleverne er blevet inspireret til at fortsætte "legen" derhjemme.

- Jeg håber, at de er blevet inspireret til at styrke biodiversiteten derhjemme også. Det er vigtigt, at vi giver noget videre til børnene, som de også selv kan bruge. Insekthotellerne har stor betydning for naturen og insekterne, siger Mette Marie Holm.

De to tredjeklasser har brugt formiddagen på at sætte hotellerne op, og der er ikke gået mange minutter, før at de første interesserede bier har været forbi forbi de nye installationer. Mange af hotellerne er indrettet med små forskellige rum, som hver i sær er tilpasset de forskellige insekter. For eksempel skal hullerne, der er lavet af toiletpapirsruller, benyttes af bier og hvepse, og billerne kan få god glæde af at gemme sig i grankoglerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.