Lokalpolitik

Hotelpligt fjernes

Det store hotel Nordsøen i Blokhus bliver til ejerlejligheder med ny lokalplan. S vil bevare en del hotellejligheder.

De omkring 230 hotellejligheder på Hotel Nordsøen i Blokhus kan blive til ejerlejligheder, hvis den ny lokalplan vedtages. Arkivfoto:

De omkring 230 hotellejligheder på Hotel Nordsøen i Blokhus kan blive til ejerlejligheder, hvis den ny lokalplan vedtages. Arkivfoto:

En ny lokalplan for et centerområde ved Hotel Nordsøen i Blokhus ophæver hotelpligten, så de omkring 230 hotel-lejligheder kan ændres til ejerlejligheder. Det borgerlige flertal i teknik- og miljøudvalget har sagt ja til at lokalplanforslaget lægges frem til offentlig debat. Det er socialdemokraterne med på, men vil have ændringer i planen. Socialdemokraterne mener, der fortsat bør være et antal hotellejligheder, og at det bør nedfældes i lokalplanen, så det er juridisk bindende. - Flere af lejlighedsejerne har ganske vist tilkendegivet, at de fortsat vil stille deres lejlighed til rådighed for udlejning via en fælles reception. Men det er ikke juridisk bindende. Og hvis en af lejlighederne bliver solgt, kan man vel ikke forvente, at den ny ejer vil stille lejligheden til rådighed til udlejning, siger Jens Chr. Golding (S), formand for teknik- og miljøudvalget. Råd til tiltrængt renovering Ved at ophæve hotelpligten, kan ejerne af lejlighederne se frem til en bedre finansieringsmulighed til en tiltrængt renovering. - Det er fair nok, at ejerne gerne vil have bedre mulighed for at fiansiere en renovering. Men vi mener, der bør være en del af de nuværende 230 lejligheder, som fortsat skal bruges til hoteldrift, og det vil vi gerne have med i lokalplanen, så det er juridisk bindende og klart, at der fortsat er hotellejligheder, siger Jens Chr. Golding. - Hvis samtlige lejligheder på Hotel Nordsøen bliver til ejerlejligheder, vil der kun være ganske få hotel-overnatningsmuligheder i Blokhus. Det er meget uheldigt i et stort turistområde. - Vi er også sikre på, at hvis Hotel Nordsøen bliver til udelukkende ejerlejligheder, så vil andre hoteller i sommerlandet blive ændret på samme måde, tilføjer han. Et løft til hele området Det er næstformand i udvalget, Jørn Krogsdgaard (V) ikke enig i. - Vi har ingen grund til at tro, at en ophævelsen af hotelpligten på hotellet i Blokhus skulle få afsmittende virkning andre steder, siger Krogsgaard. - I den borgerlige gruppe mener vi, at lokalplanen er god og nødvendig, fordi hele området trænger til et kvalitetsløft. Og det kvalitetsløft får vi kun, hvis hotelpligten ophæves. Ellers bliver det ikke rentabelt og rentabelt for ejerne at gå i gang med projeketet, siger Jørn Krogsgaard. Næstformanden i teknik- og miljøudvalget afviser Socialdemokraternes ønske om juridisk bindende formulering om, at der skal være hotel-lejligheder i en del af hotellet. - Det kan slet ikke lade sig gøre i praksis. I øvrigt vil renoveringen af hotellet blive så dyr, at vi ikke er det mindste i tvivl om, at ejerne fortsat vil udleje lejlighederne. Det har langt de fleste også givet tilsagn om, siger Jørn Krogsgaard. - Vi mener, der skal tænkes i nye baner. Siger vi nej til at fjerne den hotelpligt, der er på Hotel Nordsøen, risikerer vi et nyt spøgelseshotel i Blokhus. Vi husker alle det tomme hotel midt på torvet. Det ønsker vi ikke at opleve en gang mere, siger Jørn Krogsgaard.