Fødevarer

HOVEDRET Kalvesaltimboca

Gulerod- fennikelsouffle og balsamico-glacerede rødbeder

Kalvesaltimboca. ...... .....Foto Jens Morten

Kalvesaltimboca. ...... .....Foto Jens Morten

600 g kalvefilet 8 skiver parmaskinke Frisk salvie 4 stk. gulerødder 1 stk. fennikel 2 stk. rødbeder. 2 æg (evt. 2 dl past. helæg) 2 dl fløde 100 g akacie honning 1 dl balsamicoeddike 200 g østershatte (svampe af eget valg) olivenolie. Fremgangsmåde: Gulerødder skrælles og skæres sammen med fennikel i grove tern, som koges møre i fløde. Fløde gulerødder og fennikel blendes smag til med salt og peber og tilsæt æg. Den blendede masse kommes i smurte forme gerne porcelæn (ca. 1 dl) Bag dem i ovnen i 15-20 min. ved 180 grader. Rødbeder skrælles og skæres i stave af 1 x 1 cm. Kom rødbederne i et ovnfast fad sammen med honning og balsamicoeddike. Dæk rødbederne med sølvpapir og bag dem i ovnen i 20 min. ved 180 grader. Kalvefileten skæres i tynde steaks på cirka 75 g. Læg to blade frisk salvie oven på hver steak. Dæk salvien med en skive parmaskinke og pres dem. Krydr med salt og peber. Kalvesaltimbocaerne er nu klar til stegning. Steg dem i olivenolie to min. på hver side. Rist til sidst de snittede østershatte på panden, smag til med salt og peber.