Hovedtiltalt i historisk miljøsag: Jeg hører stemmer

Omfattende miljøsvinerisag fortsætter onsdag i Retten i Glostrup, hvor hovedtiltalt fortæller om falske navne.

I Retten i Glostrup kommer en af de to hovedtiltalte i sagen, der kaldes danmarkshistoriens største straffesag om miljøet, med yderst overraskende forklaringer.

Sagens i alt fire tiltalte er anklaget for at dumpe over 2000 ton byggeaffald på forskellige grunde så som fodboldbaner, private villagrunde og rastepladser på Sjælland i løbet af 2014. Men de nægter sig skyldige.

Derudover er de to hovedtiltalte på henholdsvis 32 og 40 år - som kan kaldes bagmænd - tiltalt for at have oprettet et væld af firmaer i falske navne.

Dem har de ifølge anklagemyndigheden blandt andet brugt til at bestille containere til at transportere byggeaffaldet fra nedrivninger med - men uden at betale for dem.

Den yngste af de to bagmænd forklarer, at han rigtig nok har oprettet firmaerne i falske navne. Ifølge den tiltalte er det stemmer i hans hoved, som beder ham oprette firmaerne. Men han nægter at have bestilt containerne.

- Stemmerne i mit hoved siger: "opret et firma", og så gjorde jeg det, siger han.

Da anklager Rune Sorvad Rydik spørger, hvorfor han stifter firmaerne i falske navne, som bor på adresser i blandt andet Norge og Spanien, forklarer den 32-årige:

- Jeg udgiver mig tit for at være alle mulige andre personer. Jeg kan være mange forskellige personer. Jeg kan være Morten, Allan, Jesper, jeg kan være 50 Cent. Jeg kan være Angela Merkel oppe i mit hoved nogle gange, siger han til anklager Rune Sorvad Rydik.

Anklageren gør det klart, at han ikke et sekund tror på, at stemmer får ham til at oprette firmaerne.

- Det hænger ikke sammen med, at du har behov for at dække dig ind, så de firmaer, der er blevet snydt af dig, ikke opdager, at andre firmaer er blevet snydt af samme person? Spørger Rune Sorvad Rydik.

Til det svarer den tiltalte nej.

Han forklarer i stedet, at han skifter navne, fordi han længe har været forfulgt at mange forskellige landes efterretningstjenester.

- Jeg har overnaturlige kræfter. Jeg er ikke ligesom dig. Jeg kan være tre til fire forskellige steder på én gang. Jeg kan være hvilken som helst person. Derfor er efterretningstjenesterne efter mig, siger han.

Retssagen begyndte for to uger siden og afsluttes i slutningen af september.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.