Hobro

Htx i Hobro bekymrer i Aars

På erhvervsskolerne i Aars er man skeptiske over begejstring for htx-ønskerne i Hobro

Elever på HTX på Erhvervsskolerne i Aars har lavet små virksomheder, som hver har kreeret et eller andet produkt. Virksomhederne og produkterne blev bedømt tirsdag eftermiddag. 
 
 
 
 Foto Martin Damgård

Elever på HTX på Erhvervsskolerne i Aars har lavet små virksomheder, som hver har kreeret et eller andet produkt. Virksomhederne og produkterne blev bedømt tirsdag eftermiddag. Foto Martin Damgård

Leder af erhvervsskolerne i Aars, direktør Helene Reffstrup Møller understreger, at hun ikke vil føre en intern dialog de himmerlandske uddannelsesinstitutioner imellem i medierne, men hun indrømmer, at regionens anbefaling af, at der oprettes htx på Mariagerfjord Gymnasium vækker bekymring i Aars. Regionsrådets forretningsudvalg anbefalede mandag, at der næste år oprettes to htx-klasser på Mariagerfjord Gymnasium, der nu går videre med en ansøgning til Undervisningsministeriet. - Det kan i yderste konsekvens betyde, at der hverken er grundlag for htx i Aars eller Himmerland, fordi der simpelt hen ikke er elever nok i området til begge skoler, siger Helene Reffstrup Møller. Rektor for Mariagerfjord Gymnasium Jette Engelbreth deler slet ikke Aars-kollagernes skepsis. - Det er ikke de samme elever, vi konkurrerer om, og jeg er sikker på, at eleverne kommer den dag, tilbuddet er der.