HTX klar med to linjer i Nykøbing

Morsø Tekniske Gymnasium skal efter planen starte til august 2018 med to studieretninger

Ida Smith
Kenny Thomsen, afdelingschef hos EUC Nordvest, ved et informationsmøde om blandt andet HTX i januar i år. Arkivfoto: Bo Lehm
Morsø 14. november 2017 09:15

NYKØBING: Morsø Tekniske Gymnasium har nu fastlagt, hvilke studieretninger, der vil blive udbudt, når gymnasiet efter planen tager imod de nye elever til studiestart i august 2018. De nye HTX-elever kommer således til at kunne vælge mellem studieretningerne naturvidenskab og produktdesign.

- Vi har længe haft et ønske om på Mors at kunne tilbyde en ungdomsuddannelse med fokus på blandt andet naturvidenskab, teknologi og design. Med Morsø Tekniske Gymnasium er det nu en realitet, udtaler afdelingschef Kenny Thomsen fra EUC Nordvest i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Det har givet os et mere komplet lokalt uddannelsestilbud til de unge på Mors, at vi nu også udbyder HTX. Morsø Tekniske Gymnasium er placeret sammen med de øvrige ungdomsuddannelser på Limfjordsvej. Det giver et supergodt studiemiljø, at vi her kan samle mere end 500 elever fra flere forskellige uddannelser, og det giver samtidig en unik mulighed for faglig sparring for undervisernes vedkommende.

HTX i Nykøbing vil blive udbudt i samarbejde med Morsø Gymnasium, hvis undervisere vil varetage undervisningen i de naturvidenskabelige fag, så allerede nu er der et etableret samarbejde omkring det nye uddannelsestilbud.

På studieretningen naturvidenskab skal eleverne have matematik A og fysik A, mens eleverne på produktdesign skal have teknologi A og design B.

- Den samlede kabale har vi nu fået til at gå op, og vi har således et stærkt team klar til at løfte opgaven, når de nye HTX-elever møder ind til august, siger Kenny Thomsen.

Morsø Tekniske Gymnasium er repræsenteret ved erhvervs- og uddannelsesmessen på Dueholmskolen torsdag 16. november.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...