HTX på vej til Mors

EUC Nordvest har søgt om at oprette HTX-uddannelsen på Limfjordsvej i Nykøbing i samarbejde med Morsø Gymnasium. Hvis ministeriet godkender ansøgningen kan det første hold elever begynde til august næste år

Gerda Buhl Andersen
EUC Nordvest har søgt om at oprette HTX-uddannelsen på Limfjordsvej i Nykøbing i samarbejde med Morsø Gymnasium sammesteds. Arkivfoto
Morsø 4. oktober 2016 12:21

MORS: På sit møde i går anbefalede forretningsudvalget i Regionsrådet i Nordjylland, at der etableres en ny ungdomsuddannelse, nemlig en HTX-linje, på Mors i tilknytning til uddannelserne på Limfjordsvej 95 i Nykøbing.

- Vi ser positivt på ansøgningen fra EUC Nordvest om at etablere HTX i Nykøbing, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

- Det er vigtigt, at vi får flere ungdomsuddannelser, der peger i den erhvervsfaglige retning. Det er det, mange virksomheder efterspørger, siger hun.

Senere i oktober skal politikerne i regionsrådet også tage stilling til ansøgningen fra EUC Nordvest. Det er dog ikke regionsrådet i Region Nordjylland, men ministeren for børn, undervisning og ligestilling, der skal træffe den endelig beslutning om at udbyde HTX-uddannelsen på Mors.

- Ministeriet har det sidste ord, men vi er selvfølgelig glade for, at vi nu har fået positiv respons ved to ud af tre behandlinger i Region Nordjylland, siger direktør Hans Christian Jeppesen fra EUC Nordvest.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...