Danmark

Huen er ikke nok: Studenter terper i ferien

Hver fjerde student skal tilbage på skolebænken for at søge ind på universitetet. Antallet er støt stigende.

Huen er ikke nok: Studenter terper i ferien

Rekordmange studenter skal i år bruge sommeren på et såkaldt turbokursus. Her gennemgår de på fem-seks uger et års pensum i for eksempel matematik eller spansk og kan dermed nå at opfylde kravene til at begynde på drømmestudiet i år.

I alt 4126 studenter begynder på et turbokursus i disse dage. Det er tre procent flere end sidste år, og tallet har været støt stigende gennem flere år, viser en rundringning, som metroXpress har foretaget.

Hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning vækker tallene bekymring:

- Det er spild af tid og ressourcer, at så mange ikke kan bruge deres studentereksamen direkte efter, at de er færdige med den, siger formand Malene Nyborg til metroXpress.

- Når man er 15 år og skal vælge mellem de mange studieretninger i gymnasiet, er det meget svært at gennemskue, hvilke muligheder eller barrierer de skaber senere, og måske er adgangskravene også for strenge, fortsætter hun.

I løbet af de seneste seks år er antallet af studenter, der har haft behov for at tage et suppleringskursus, næsten femdoblet.

Det betyder, at hver fjerde student nu må på skolebænken igen for at få de rette fag på de rette niveauer til at søge ind på universitetet.

- Der er alt for mange, der finder ud af, at deres valg i gymnasiet ikke har givet dem det nødvendige til at blive optaget på universitetet, siger formanden for universitetsrektorerne Jens Oddershede til metroXpress.

- Men optagelseskravene har nu været kendt i mange år, så enten bliver de ikke kommunikeret godt nok ud til gymnasieeleverne, eller også hører de ikke efter. Der er noget i processen, som ikke passer godt nok sammen, siger han.

Undervisningsminister Christine Antorini siger, at der er ændringer på vej, som skal forhindre at så mange er nødt til at supplere med ekstrakurser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.