Hugo som bestseller

Forfatter Hugo Kristensens slægtshistoriske bog skal på bogmesse i København. Arkivfoto: Kurt Bering

Forfatter Hugo Kristensens slægtshistoriske bog skal på bogmesse i København. Arkivfoto: Kurt Bering

Forfatter Hugo Kristensen fra Vogn er kommet på Saxos bestsellerliste over folk, der selv har udgivet deres bøger.

Bogen Christen Pedersen, Lørslev er nemlig udgivet på Saxo Publish - et selvudgiverprogram.

Saxo vil inkludere Hugo Kristensens bog blandt de selvudgivelser forlaget tager med på BogForum i København 11-13. november.

I år åbnes der nemlig et nyt, stort område på BogForum: Skriv Selv-området. Her har alle skrivelystne mulighed for at opdage det skabende bogmarked, hvor man kan møde forfattere, mikroforlag, selvudgivere, freelancere, skriveskoler, trykkerier og andre branchefolk.

Saxo er partner på Skriv Selv-området med en stor Saxo-scene samt en stor Saxo Publish-stand.

Hugo Kristensen, som bor på Bjørnager, udgav bogen i april og den har siden solgt 200 eksemplarer. Ikke ilde for en slægtshistorisk bog om en forhutlet vendelbo fra 1800-tallet.

Bogen fortæller om en forarmet soldat Christen Pedersen, Lørslev, hvis triste skæbne begyndte, da han 23. august 1812 stjal en postsæk lidt uden for Sæby. Han narrede den fra en kun 13 årige postrytter Christen Jensen.

28-årige Christen Pedersen Lørslev var under Napoleonskrigen tilknyttet Citadellet i Fladstrand, som senere blev til Frederikshavn.

Christen Pedersen Lørslev blev ved militærretten i Randers idømt 12 gange spidsrod på én dag udført af 200 soldaterkolleger, som måtte slå ham med stokke.

Den usædvanlige historie om en af de personer, som normalt ikke omtales i historiebøgerne faldt Hugo Kristensen fra Vogn i øjnene, da han for 20 år var i gang med slægtsforskning.

Bogen er siden blev købt af Hjørring o Frederikshavns biblioteker. Brugsen i Mosbjerg tæt på Hugo Kristensens hjemstavn har solgt 30 eksemplarer og Betty Mogensens boghandel i Hjørring har solgt 25 eksemplarer. Den er naturligvis også til salg på Saxos hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.