Humanitær innovation hædres for socialt ansvar

Den lille nordjyske udviklingsorganisation acces2innovation er nomineret til en ny pris for virksomheders sociale ansvarlighed.

Egon Kjøller
Lederen af acces2innovation Jacob Ravn (t.v.) og stifteren af CSR-prisen i Axel Boisen på Aalborg Universitet. Foto: Henrik Bo
Aalborg 22. september 2011 11:30

Prisen hedder CSR Public og går til en offentlig organisation, der har vist nye veje til at understøtte samfundsansvar i danske virksomheder. I motiveringen hedder det blandt andet, at acces2innovation effektivt kobler konkrete behov i udviklingslande sammen med erhvervslivets innovationskraft og på den måde har skabt unikke partnerskaber mellem en alsidig skare af samarbejdspartnere fra det offentlige, ngo'er, virksomheder og forskningsverdenen. I dette samarbejde er der indtil nu skabt fire konkrete produkter: en generator drevet på grøn energi; SkyWatch - en minihelikopter med kamera og gps til planlægning af minerydning, View-World - et smartphone-baseret rapporteringsværktøj for bistandsarbejdere i den tredje verden; et lavteknologisk biogasanlæg til Bangladesh samt en innovativ trillebør. Direktør i acces2innovation, Jacob Ravn, er glad for den påtænkte hæder. Den kommer på et tidspunkt, da organisationen har sikret fremtiden økonomisk endnu to år frem med en samlet bevilling på 25 millioner kroner fra det nordjyske Vækstforum, Forsknings-og Innovationsstyrelsen samt fra partnerne. Herhjemme har aktiviteterne foreløbig skabt 12 arbejdspladser. Sønderjysk fundament Bag prisen står den sønderjysk funderede CSR-Fonden - stiftet af journalisten og filmmanden Axel Boisen og støttet af en række sønderjyske erhvervsvirksomheder, bl.a. Danfoss, myndigheder og institutioner. - Vinderen vinder æren, for fonden er en kommunkaitonsplatform for virksomheder og institutioner, der ønsker at formidle viden og budskaber om virksomheders moderne samfundsansvar, siger Axel Boisen. Han var på Aalborg Universitet i går med et lille "roadshow", der skal fremme virksomheders mod til at blære sig af initiativer på CSR-området. Rækken af arrangementer slutter 29. september i Sønderborg med prisuddeling af prisen samt en konference med den tidligere amerikanske vicepræsident, nobelpristageren Al Gore som hovedtaler.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...