Hummer, bøf og sødt

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Bøf lavet af oksemørbrad - her på tallerkenen uden kartofler. Øjenvippemørt og med en intens sauce.

Så løber du rundt der i buldermørket på parkeringspladsen ved Kvickly på Loftbrovej i Nørresundby og leder efter din gourmetkasse. Inden for i supermarkedet kendte de ikke noget til takeaway-ordningen og havde aldrig hørt om, at restaurant Snerlen i Strandby hver fredag eftermiddag sender mad sydpå og bruger Kvickly som madleveringssted. Ja, selv en tilkaldt butikschef havde aldrig hørt om det, og hans ansigtsudtryk med let himmelvendte øjne lod ane, at vi vist var blevet taget grundigt i hoved og nedre del af kroppen. Men efter et par mobiltelefonopkald lykkedes det os dog at finde Tove og den lille gule Fiat Panda parkeret ved tanken. - Normalt plejer Tonny selv at køre ned i varevognen med Snerlen’s logo på siden, og så er han jo nem at finde, men nu skulle jeg selv til Vadum, så jeg tog det med, lød det fra madudbringeren. 200 kr. pr. kuvert Efter at have betalt kontant var vi snart på vej hjemover med den brune papkasse fyldt med hummersuppe, bøf og sødt. Tre retter lige til at gå til ifølge restaurantens hjemmeside. Kuvertpris 200 kr. og med indlagt brugsvejledning. Inden afhentning havde vi været i Hyggevin i Aalborg, som gør det i italienske vine, og havde her fundet tre gode flasker, som vi i samråd med indehaveren i Rantzausgade nok mente kunne gå til maden. En hvid Vernaccia di San Gimignano, 2006 (100 kr., vernaccia er druens navn og vinen er fra Toscana) og to røde, Langhe Nebbiolo, Germano Angelo, 2006 (100 kr. flasken), Lykkeligt hjemme igen blev de forskellige foliebakker og hvide plastdåser pakket ud og brugsvejledningen studeret. Salte fiskechips Hummersuppen skulle koges op, og de fintsnittede julienneurter, pore og gulerod, lige ned at vende, så de blev sprøde og ikke slatne. Samtidigt skulle de gode store stykker laks med persillesmør på toppen en tur i ovnen ved 200 grader i 12 minutter, og så skulle den hummer være klar. - Hvad er det for noget, der står i den her lille runde aluskål? Er det flæskesvær? Folien lirket af, og jo salt smagte det, men også fiskeagtigt. Aha, det er selvfølgelig det sprøde lakseskind til montering ovenpå laksen. Bøfferne skulle også i ovnen sammen med tilbehør, men først lunede vi de to medfølgende hjemmebagte brød og blev enige om at nyde suppe, inden kødet skulle i ovnen. Laksestykket med persillesmør ned i den dybe tallerken, suppe rundt om, skind på toppen, brød til og et strågult glas hvidvin i glasset. Himmelsk hummersuppe Mums! En herlig suppe, kraftig, men heldigvis ikke for flødedomineret. Lavet på afbrasede hummerhaler og hoveder, fiskeben, tilsat gulerod, porrer og selleri. Her fik den gode fiskesmag selskab af krydderierne paprika og karry. Ikke for stærkt så det kvalte 'fruits de mer'-oplevelsen, men netop understregede og fremhævede. En djævelsk god fiskesuppe. Det sprøde salte skind ovenpå var yderst delikat. Og vinen hertil - ikke for fed skønt den havde lagret tre måneder på fad, men med elegant syrebid og tørhed til at rense og modsvare den fede fiskesmag. Det hjemmebagte brød, godt salt, men også fugtig og tæt, fik ikke lov til at ligge urørt hen. Og så var der næsten en liter suppe til fem mennesker - så der var til en lille resteportion til to dagen derpå. En virkelig mættende og tilfredsstillende førsteret. Nu til bøfferne. På hjemmesiden stod der oksefilet, men vi var blevet opgraderet og havde i stedet fået tilsendt det finere oksemørbrad. Det blev der ikke klaget over. Ind i ovnen med bøffer, 12 minutter ved 200 grader og dernæst hvile i 10 minutter mens rodfrugtpuré, løg og kartofler blev varmet. Samtidigt kunne svampesaucen blive lunet. Igen anrettet efter vejledning, kød ovenpå puré, bagte løg og kartofler ved siden af og så en god stribe sauce omkring. Øjenvippemørt kød Kødet var rosarødt og perfekt mørt. Snerlen må have en virkelig god kødleverandør. Bøffen var stegestribet, nærmest grillstegt, vendt hurtigt på panden og efter ovnbesøget passede hviletiden perfekt. Der kan gå længe, imellem at du får så godt kød, så det blev nydt. Tilbehøret kunne måske med fordel have fået et par minutter mere end de anbefalede 10 minutter, men gjorde sig ellers pænt på tallerken. Og smagen - rodfrugtspuréen smukt rosafarvet af guleroden var ganske sødlig, men her var også brugt selleri, løg og pore. De hele ovnbagte almindelige zittauerløg var bagefter befriet for skal, halveret og drysset med rosa peber. De var bløde og søde, og de kunne godt have haft lidt mere bid. De hele små kartofler var vendt i finthakket persille og esdragon og gav godt modspil til den gode fondbaserede sauce med kantareller. Nabo til Barolo Nebbilodruen i glasset stammer fra et nabodistrikt til Barolo og skønt lidt spinkel i farven foldede den sig pænt ud med blomsterduft og havde tilpas rå granitkant og vedvarende god eftersmag til at matche oksekødet. En særdeles dejlig vin til prisen. Her blev nydt, spist, kommenteret og madglæden bredte sig. Igen gav vi os god tid, inden det var tid at anrette desserten. Pæremazarin-kage anrettet med flødeskum og med mørkt chokoladelåge fik selskab af hjemmelavet vaniljeis og appelsincoulis. Det sidste er en tyktflydende saft lavet af appelsin og skal og smager intenst sødmefyldt. Kagen var svampet fugtig, og det lidt bastante tunge blev lykkeligt løftet af den nypiskede flødeskum med revet hvid chokolade, og alle rakte supplerede flere gange med den coulis til isen. - Det behøver ikke at være så svært, når bare der er brugt ordentlige råvarer, lød dommen. Endelig blevet der rundet af med den medfølgende friskmalende kaffe - 200 gram Santos - og i stedet for de lovede småkager nød vi en lille skål med forskellige chokolader. Snerlen kan godt regne med at få bestillinger fra os en anden gang. Her får du rigtig meget for kronen - og bortset fra forvirringen omkring leveringen på p-pladsen - fungerede vejledningen optimalt. Især den perfekt udmålte stegetid for bøfferne imponerede. Faktisk havde vi regnet med at de var blodige og dryppende, men nej. Samtidigt var de tre retter velkomponerede og smagfulde, og portionerne af en størrelse, som givet kan mætte selv den meget sultne. Der var både sauce, puré og kartofler i overskud, og med tilhørende vin ender vi med en regning på 1100 kr. for et yderst tilfredsstillende gæstebud til fire . Restaurant Snerlen, Havnevej 9, Strandby Bestilling på telefon: 3031-9763, mens restauranten er sæsonlukket indtil 21. marts. Gourmetkasse bliver leveret fredag eftermiddag med seneste bestilling torsdag eftermiddag i følgende byer: Sæby, Hjørring, Brønderslev og Nørresundby. Plus ved afhentning i restaurant Snerlen alle dage - også fredag.