Humor skal bremse spritkørsel

På rad og række modtog de nordjyske kommuner hæder for deres måde at tackle unges forhold til spritkørsel. Privatfoto

På rad og række modtog de nordjyske kommuner hæder for deres måde at tackle unges forhold til spritkørsel. Privatfoto

Mariagerfjord vandt sammen med otte andre nordjyske kommuner fire priser ved Årets Brøl 2016 for deres Stop Sprit kampagne.

Med rosende ord fik nordjyderne priser i kategorierne Digital Kampagne, Offentlig Kampagne, Unikt Kampagneelement og Årets Annoncør til Årets Brøl 2016.

Hæderen gives for deres fælles trafiksikkerhedskampagne, der kører på tredje år.

Juryens begrundelser for at give de fire priser for Stop Sprit lyder blandt andet, at budskabet går rent ind i denne effektfulde kommunikation, hvor man nemt bliver ét med målgruppen.

Juryen fandt i kategorien Unikt Kampagneelement, at der her er en klar vinder.

Med sit både modige humoristisk og stærke kampagnebudskab har man gjort det nemt at få unge i tale på de sociale medier.

Man har skabt røre og diskussion om et meget alvorligt emne. Uden brug af løftet pegefinger - men dog på en ganske alvorlig baggrund, idet hvert andet trafikdrab i Nordjylland skyldes spritkørsel.

Især de unge mænd falder uheldigt ud i statistikken.

Problemet går på tværs af kommunegrænserne, hvorfor de nordjyske kommuner i fællesskab har iværksat indsatsen mod spritkørsel.

- Vi er utroligt glade for branchens anerkendelse af Stop Sprit kampagnen, der har et vigtigt budskab - nemlig at alkohol og bilkørsel er en dårlig cocktail, siger trafikplanlægger Birgit Krogh Alminde fra Mariagerfjord Kommune.

- Adfærdsændring tager tid. Men med kampagnen sætter vi på en humoristisk fokus på spritkørsel i et forum, hvor unge agerer.

- Det bearbejder holdninger mellem de unge indbyrdes og skaber på sigt en mere sikker adfærd, håber Birgit Krogh Alminde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.