Hun glæder sig til at sommerferien er slut

Kirsten Fiil er netop tiltrådt som ny boligsocial medarbejder i Lejerbo

Kirsten Fiil, nyansat boligsocial medarbejder, ser frem til at møde beboerne i Lejerbos afdeling 122. Foto: Ole Iversen

Kirsten Fiil, nyansat boligsocial medarbejder, ser frem til at møde beboerne i Lejerbos afdeling 122. Foto: Ole Iversen

THISTED:For godt en uge siden startede Kirsten Fiil i sit nye job som boligsocial medarbejder i Lejerbos afdeling 122 i Thisted. Nu går hun og glæder hun sig til, at hverdagen for alvor kommer i gang igen efter ferien, så hun kan møde nogle af de mennesker, hun kommer til at arbejde sammen med.

Lejerbo er blevet prækvalificeret af Landsbyggefonden til at sætte gang i et nyt, fireårigt boligsocialt projekt i afdelingen, som dækker boliger på henholdsvis Havrevej og Højtoftevej. Kirsten Fiils første opgave bliver at skrive den egentlige ansøgning, som skal udformes som en helhedsplan for området. Om alt går vel, er der åbnet mulighed for, at der på sigt kan ansættes yderligere en medarbejder i projektet.

Bofællesskab med Solsikken

Kirsten Fiil har fået kontor i Lejerbos tidligere vuggestue, der ligger centralt midt i kvarteret. Her er håndværkere gået i gang med at renovere og male, så bygningen inden for kort tid kan omdannes til et medborgerhus for hele kvarteret. Trivsels- og sundhedsprojektet Solsikken vil flytte ind, så snart resten af lokalerne er klar, og der bliver desuden fælleslokaler, som kan bruges til aktiviteter for beboerne i området.

Gode ting at bygge på

Hvilke aktiviteter, der bliver tale om, vil i høj grad blive op til beboerne selv.

- Her er jo gode erfaringer at bygge videre på, fastslår Kirsten Fiil og fortsætter:

- Når der nu har været gang i rigtig mange gode ting, hvilket der var i sidste projektperiode, så skal det ikke vare for længe, før vi kommer i gang.

Hun nævner de internationale aftener som eksempel på nogle velbesøgte arrangementer, som hun gerne vil gøre sit til at køre videre med, hvis der er ønske om det.

Flere indsatsområder

I den foreløbige projektbeskrivelse, som Landsbyggefonden har sagt god for, er der udstukket en række indsatsområder for de næste fire år. Det er børn, unge og familie, beboernetværk, inddragelse og demokrati, image, omdømme og kommunikation samt sundhed. Sidstnævnte område lægger direkte op til et samarbejde med Solsikken.

- Nu går det store arbejde i gang med at udarbejde helhedsplanen og opstille nogle mål. Her skal vi have inddraget både afdelingsbestyrelsen, styregruppen for det gamle projekt, lokale foreninger, kommunen og selvfølgelig ikke mindst beboerne selv, siger hun og tilføjer:

- Det er vigtigt at involvere så mange som muligt. Jeg selv skal helst træde i baggrunden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.