Hun har skabt unikke smykker til balletten

17 danske guldsmede har kreeret smykker til Den Kgl. Ballet

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Blomsterne, perlen og kæden i halssmykket, hvoraf en kopi sidder om halsen på en af de balletdansere, som spiller en velhavende engelsk dame.Foto. Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:La Bayadère er Den Kongelige Ballets nye opsætning, og den foregår i kolonitidens Indien.

Normalt er det Den Kongelige Ballets egne kostumierer, der kreerer de smykker, som balletdanserne skal bære.
Men for første gang har Den Kongelige Ballet bedt en række af Danmarks dygtigste guldsmede om at tegne og skabe de smykker, som danserne har på.
En af de 17 guldsmede, der blev inviteret, er Birgitte Munch fra Frederikshavn, som er stolt over, at hendes smykker er udstillet på Gammel Scene på Kgs. Nytorv i København, og at kopier af de ægte smykker kan ses i forestillingen.
Hun blev bedt om at skabe smykker til de engelske damer, som er nogle af de mange roller i La Bayadére.
Smykkerne kan ses af gæsterne i forbindelse med forestillingen, og i næste weekend er udstillingen ”Styrke & Skønhed- kongelige ballletsmykker” åben for alle. Omkring jul er der en pause i balletopsætningen, så da kan de ses i forretningen i Frederikshavn, inden de vender tilbage udstillingsmontren i København til marts, når balletten sættes op igen.
Rent fagligt har det været spændende for guldsmeden at se, hvordan hendes kolleger har løst opgaven.
- Man kan kende guldsmedens særpræg. For mit vedkommende har jeg tegnet en særlig blomst, som indgår i de tre smykker, jeg har med. Den blomst bruger jeg også i andre smykker, og jeg har bestemt tænkt mig, at andre smykker skal være inspireret af mine balletsmykker.
Hun har skabt et halsmykke, tre hårnåle og et sæt øreringe.
- Jeg har tænkt meget på, at smykkerne skal passe til historien, der foregår i kolonitiden.
Hun og de øvrige guldsmede har fået frie hænder. De har dog ladet sig inspirere af scenegrafen Richard Hudsons kostumetegninger.
- Jeg var med til premieren på La Bayadére. Balletten er utrolig flot og farverig, og jeg kunne genkende både mine og de andre guldsmedes smykker, siger en glad Birgitte Munch.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.