Hundelufter forhindrede måske voldtægt

Politiet i København søger en ældre kvinde, der måske fik en mand til at opgive en voldtægt på Frederiksberg.

Hundelufter forhindrede måske voldtægt

En ældre kvindelig hundelufter kan have afværget en voldtægt, da hun natten til lørdag gik tur med sin hund på Godthåbsvej på Frederiksberg.

En 22-årig kvindelig studerende har anmeldt til politiet, at hun blev overfaldet bagfra af en mand, da hun kort før klokken et kom gående på Godthåbsvej ud for nummer 104.

- Uden varsel griber en mand hende bagfra og holder en kniv for halsen på hende. Han siger, at hun skal være stille, ellers vil han dræbe hende, og så trækker han hendes bukser ned, siger den centrale efterforskningsleder Robert Jensen, Københavns Politi.

Manden opgiver imidlertid sit forehavende, formentlig fordi en ældre kvinde i det samme nærmer sig med sin hund.

- Det er formentlig årsagen til, at han stikker af, siger Robert Jensen.

Politiet efterforsker sagen som et voldtægtsforsøg og vil gerne i kontakt med den ældre kvinde, der måske har oplysninger, som kan føre politiet på sporet af gerningsmanden.

- Vi vil meget gerne tale med hende, da hun muligvis har set gerningsmanden. Hun talte kort med ofret, men hun var muligvis ikke klar over, hvad der var sket, siger efterforskningslederen.

Den kvindelige hundelufter beskrives som over 70 år, let krumrygget og med kort gråt hår. Hun havde en lys lilla jakke på og matchende bukser. Hun havde hunden, der er mellemstor og grå eller hvid, i en fleksibel hundesnor.

Den 22-årige kvinde, som blev overfaldet, har langt lyst hår. Hun var iført en lys halvlang jakke, en grå hættetrøje, sorte bukser og hvide, flade sko.

Hun har kun kunnet give et spinkelt signalement af gerningsmanden. Der er tale om en mand mellem 25 og 35 år, almindelig af bygning og omkring 190 centimeter høj. Han beskrives som lys i huden og dansktalende.

Den ældre kvinde eller andre vidner, der har oplysninger om sagen, kan ringe til politiet på telefon 114.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.