EMNER

Hundeskov i Skagen Klitplantage

MTB-rute ændres i plantagen, hvor der nu er hegn omkring hundeskoven

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tre forskellige steder er der låger, der giver adgang til hundeskoven.

SKAGEN:Naturstyrelsen har etableret en hundeskov i Skagen Klitplantage - tæt ved parkeringspladsen ved kiosken ved Den tilsandede Kirke.

- Det er vores erfaring, at folk er rigtig glade for en hundeskov, og det er en god måde at undgå løse hunde, der generer vildtet, udtaler Anne Mette Finnerup, der arbejder med planlægning af faciliteter til publikum hos Naturstyrelsen Vendsyssel.

Hundeskoven er etableret i et område, hvor Naturstyrelsen har fjernet Contortafyr.

- Denne art plantede man i sin tid for at give læ og for at stoppe sandflugten. Men arten er ikke hjemmehørende i Danmark, og nu hvor sandflugten er under kontrol, arbejder vi på at skabe skove med mere variation i træarterne og at øge biodiversiteten. Der er derfor primært plantet skovfyr og eg i den nye hundeskov.

I fremtiden skal disse være frøkilder til en mere naturnær drift, udtaler Mogens Sonne Hansen, der står for skovdriften hos Naturstyrelsen Vendsyssel.

- Under planlægningen er der blevet lagt stor vægt på inddragelse af flere brugergrupper, og vi har samarbejdet med den lokale mountainbike klub der bruger området. MTB-ruten er blevet ændret og forbedret i forbindelse med hegningen, siger Anne Mette Finnerup.

Hegnet omkring hundeskoven er 1,5 kilometer langt og dækker 10 hektar. Der er opsat tre klaplåger, hvoraf den ene findes ved parkeringspladsen ved kiosken. Der finders desuden to klaplåger i hver ende af Huttemeiersvej.

Hundeskove på Naturstyrelsens arealer ses på hjemmesiden: www.udinaturen.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.