Lokalpolitik

Hundeskov på vej

Et område ved Øster Kærvej er udset til jorddepot og hundeskov

Der er plan om at lave en hundeskov ved et område ved Øster Kærvej - billedet her er fra indvielsen af hundeskoven i Hjallerup. Arkivfoto

Der er plan om at lave en hundeskov ved et område ved Øster Kærvej - billedet her er fra indvielsen af hundeskoven i Hjallerup. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:En hundeskov samt et område til deponering af jord er på vej ved Ø. Kærvej i Brønderslev. Området grænser mod syd på til Sdr. Omfartsvej.

En ny lokalplan skal bane vej for projekterne, og Miljø- og teknikudvalget har netop sagt god for planen, der skal videre til byrådet. Herfra skal den i otte ugers høring.
Brønderslev Kommunes Vej og Park afdeling har et stigende behov for plads til mellemdeponering af blandt andet jord, beton, tegl og rødder i forbindelse med vej- og kloakeringsprojekter samt anlægsarbejder i parker og grønne områder.
Afdelingen har også et behov for oplag af sand og stabilgrus til brug for afdelingens anlægsarbejder.
- Det siger vi i udvalget ja til - der er tale om et midlertidigt jord-opbevaringssted. Det er ikke et deponeringsanlæg med forurenet jord - det må man ikke tage fejl af. Det er et slags jordhotel, siger Mikael Klitgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget.
Området ved Øster Kærvej er beliggende forholdsvis tæt på Brønderslev og forholdsvis tæt på Vej og Parks øvrige faciliteter på Spejlborgvej.
Deponeringsanlægget skal etableres i den sydlige del af området, og det skal omkranses af jordvolde, der beplantes - både af hensyn til eventuelle støj- og støvgener og af hensyn til det visuelle indtryk af området set fra Sdr. Omfartsvej.
I den nordlige del skal der ifølge lokalplanforslaget etableres en offentlig hundeskov for byens hundeejere. Planen er, at hundeskoven etableres af Brønderslev Kommune for penge, som skaffes af de private initiativtagere til hundeskoven.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.