Hundredevis døde efter bygningskollaps

Dødstal er steget til 304

AFP PHOTO/Munir uz ZAMAN

AFP PHOTO/Munir uz ZAMAN

DHAKA:304 meldes nu døde efter onsdagens bygningskollaps i Bangladesh. Det bekræfter en talsmand fra militæret ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Dødstallet er nu oppe på 304, siger en talsmand fra militæret i Bangladesh, Shahinul Islam.

Han tilføjer, at mere end 2300 mennesker er blevet reddet ud i live af den kollapsede bygning. I løbet af fredagen er indtil videre 72 blevet reddet.

Situationen i Bangladesh er yderst anspændt, efter fabriksbygningen kollapsede i udkanten af hovedstaden Dhaka.

Fredag affyrer politiet tåregas og gummikugler mod hundredtusindvis af demonstranter, der viser deres frustration over, at kollapset har medført, at næsten 300 har mistet livet.

Ud over tåregas og gummikugler bruger politiet i Bangladesh også bambusstænger, ligesom de blokerer veje og har anmodet fabrikker i den nærliggende by Gazipur om at lukke resten af fredagen.

- Situationen er meget skrøbelig. Hundredtusindvis af demonstranter har tilsluttet sig demonstrationen. Vi har affyret tåregas og gummikugler mod demonstranterne for at sprede dem, siger politibetjent M. Asaduzzaman.

- Demonstranterne kræver arrestration af ejerne af den fabrik, der kollapsede onsdag, siger politichefen til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge flere af de overlevende fra kollapset, blev der opdaget sprækker i bygningen tirsdag, der resulterede i en evakuering af bygningen. Dog blev de 3000 arbejdere beordret tilbage på arbejde onsdag, hvorefter bygningen kollapsede.

Det sker ofte, at bygninger styrter sammen i det fattige land, fordi de fleste bygherrer trodser regeringens regler for sikkerhed i forbindelse med konstruktion af etagebyggeri.

Eksempelvis mistede mere end 70 mennesker livet i samme område i 2005, da en flere etager høj tekstilfabrik kollapsede.

Siden kollapset af den otte-etagers fabriksbygning har redningsmandskab arbejdet uafbrudt i håb om at finde overlevende mellem murbrokkerne.

De fleste af de mange omkomne er kvinder, der var på arbejde på en af de fem tekstilfabrikker i den høje bygning. Kun stueetagen er intakt efter sammenstyrtningen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.