Udland

Hundredtusinder på gaden i Paris: Nej til homovielser

Hundredtusinder franskmænd aktionerede nok engang på Champs-Élysées mod kønsneutrale ægteskaber.

Hundredtusinder på gaden i Paris: Nej til homovielser

Hundredtusinder af mennesker demonstrerede søndag i det centrale Paris mod præsident Francois Hollandes og den socialistiske regerings planer om at legalisere homoægteskaber.

Tv-optagelser fra protesterne viste, at der udbrød gadekampe mellem politi og aktivister. Sikkerhedsstyrkerne begyndte sent søndag at bruge tåregas for at få opløst demonstrationen.

Ifølge officielle vurderinger fra politiet deltog omkring 300.000 i protesterne, som er en opfølgning på lignende protester i januar. Arrangørerne af demonstrationen hævdede, at der var mindst 1,4 millioner på gaden.

Meningsmålinger viser, at et klart flertal af parlamentarikerne og resten af befolkningen går ind for homoægteskaber.

Men en bevægelse, som den katolske kirke har stået bag, og som konservative politikere støtter mere og mere, har givet modstanderne vind i sejlene.

Hollande har lovet at gennemtvinge en ny lovgivning om kønsneutrale ægteskaber, og det har skabt udbredt harme, at regeringen forsøger at undgå en debat om reformen, som justitsminister Christine Taubira har betegnet som en "forandring af civilisationen".

Loven er blevet vedtaget med et solidt flertal i Nationalforsamlingen, og den skal til behandling i Senatet i april. Det er usandsynligt, at loven bliver standset dér, og franske homofile vil efter alt at dømme kunne gifte sig til sommer.

- Vi vil have job - ikke homoægteskaber, stod der på flere bannere ved søndagens demonstration, som var koncentreret omkring Champs-Elysées.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.