Udland

Hundredvis af britiske kendisser mistænkes for sexovergreb

Politikere, musikere og tv-folk er del af en stor efterforskning af seksuelle overgreb på unge.

Flere end 1400 mænd er i britisk politis søgelys. De mistænkes for at have begået seksuelle overgreb på mindreårige, og flere hundrede af dem er prominente kendisser.

Det skriver The Guardian, efter at politi i England og Wales onsdag offentliggjorde nyt i en stor efterforskning, der strækker sig 50 år tilbage i tiden.

I alt 1433 mænd er blevet identificeret ud fra anklager om overgreb på unge, siden den såkaldte Operation Hydrant begyndte i 2014.

Ud af de personer er 216 i dag døde. 76 af dem er politikere, 32 en del af musikindustrien, syv fra sportsverdenen, mens 135 har bånd til tv, film eller radio.

Størstedelen af de mistænkte omtales som offentlige personer eller folk, der har arbejdet i offentlige embeder.

I alt 261 personer betegnes som "prominente" personligheder.

- Antallet af mistænkte stiger næsten dagligt. Disse tal er ikke til at forstå. De indikerer, hvilket omfang overgreb mod børn har haft, siger Simon Bailey, der leder Operation Hydrant, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ofre, der blev udsat for overgreb tilbage i årene, har blandt andet beskrevet skoler, børnehjem, religiøse institutioner, hospitaler og fængsler, som steder, hvor krænkelser fandt sted, skriver The Guardian.

Simon Bailey regner med, at der alene i år vil komme 116.000 anmeldelser om seksuelle overgreb på børn i Storbritannien. Det vil svare til en stigning på 71 procent fra 2012. Og han advarer imod, at stigningen ikke kun skyldes, at flere ofre står frem i stedet for at tie.

Internettet er nemlig med til at skabe interesse for børneporno, hvilket kan afføde flere overgreb, påpeger han.

Operation Hydrant blev iværksat, da det kom frem, at den mangeårige BBC-stjerne Jimmy Savile igennem flere årtier havde misbrugt blandt andet unge piger og drenge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.