Danmark

Hundredvis har forudbestilt kritisk Trump-bog

Ny bog om den amerikanske præsident, Donald Trump, har skabt overskrifter og debat i medierne.

Hundredvis i Danmark har valgt at forudbestille en omstridt bog (billede) om den amerikanske præsident, Donald Trump. /ritzau/AP/Steve Helber/arkiv

Hundredvis i Danmark har valgt at forudbestille en omstridt bog (billede) om den amerikanske præsident, Donald Trump. /ritzau/AP/Steve Helber/arkiv

DANMARK:Den amerikanske journalist Michael Wolff står bag en ny, opsigtsvækkende bog om den amerikanske præsident, Donald Trump.

Bogen, der hedder "Fire and Fury: Inside the Trump White House", bliver revet væk i USA, og flere boghandlere har allerede meldt om udsolgt, ifølge mediet Variety.

I Danmark er bogen også allerede i høj kurs. Omkring 200 har valgt at forudbestille bogen hos onlineboghandlen Saxo, fortæller Jørgen Balle Olesen, CEO hos Saxo, lørdag.

Bogen kom til salg hos Saxo fredag - samme dag, som den blev udgivet i USA.

- Da jeg gik fredag eftermiddag var der forudbestillinger på et par hundreder. Men så har der været en masse mediedækning her over weekenden, så jeg vil tro, at vi ligger noget højere nu, siger Jørgen Balle Olesen.

"Fire and Fury" bliver udgivet i Storbritannien på mandag af det britiske forlag Little, Brown Book Group. Det er det forlag, som bogen, Saxo sælger, er fra.

Sjælden forhåndsbestilling

Det er sjældent, at så mange vælger at bestille en bog på forhånd hos Saxo.

- Den er med det samme røget helt i top. Det er sjældent, at vi får så mange forudbestillinger på en bog, selv hvis det er en kendt dansk forfatter, siger Jørgen Balle Olesen.

Bogen findes indtil videre kun på engelsk. Men Jørgen Balle Olesen fortæller, at Saxo er i kontakt med det amerikanske forlag omkring mulighederne for at kunne få lov til at udgive den på dansk.

Bogen har allerede været meget omtalt i både amerikanske og internationale medier.

I bogen bliver det blandt andet beskrevet, at medlemmer af staben i Det Hvide Hus har holdt hemmelige møder med russere, og at Trump slet ikke ønskede at blive præsident.

Trumps advokat havde inden udgivelsen truet med at stoppe bogen. Det fik udgiveren af bogen til at rykke udgivelsesdatoen frem, så den blev udgivet fredag.

"Fire and Fury" bygger ifølge Wolffs egne udtalelser på over 200 interviews - deriblandt tre timer med Trump selv.

"Stabilt geni"

Trump selv har også reageret på bogen. Præsidenten sagde fredag, at Michael Wolff er "fuld af løgn".

Donald Trump har også følt sig nødsaget til at forsvare sit intellekt på det sociale medie Twitter:

- Igennem mit liv har mine to største fordele været mental stabilitet og at være virkelig klog, skriver han blandt andet på Twitter og fortsætter:

- Jeg gik fra at være en meget succesfuld forretningsmand, til top tv-stjerne og videre til præsident for USA (i første forsøg). Jeg tror, det kvalificerer til ikke alene at være klog, men også at være et geni ... og vel og mærke et meget stabilt geni!

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst