EMNER

Hurra for den gode chef

40 ansatte holdt nostalgisk fest for det firma, der blev opløst for tre år siden

Minderne stod i lige så stor kø som medarbejderne, da 40 tidligere ansatte i det opløste transportfirma P. C. Holm Pedersen fejrede deres gamle chef og firma. Blandt andet med besøg på Hvalpsund Kirkegård. 
PRIVATFOTO

Minderne stod i lige så stor kø som medarbejderne, da 40 tidligere ansatte i det opløste transportfirma P. C. Holm Pedersen fejrede deres gamle chef og firma. Blandt andet med besøg på Hvalpsund Kirkegård. PRIVATFOTO

HVALPSUND:”Du var nu en god chef. Og sikke et dejligt firma vi har lavet sammen”. Nej vel? Den slags er det meget få ledere der får at høre fra deres medarbejdere, om de så har fortjent det eller ej. Men i weekenden kom en markant undtagelse fra regelen. 40 medarbejdere fra det, der for fire år siden var det velrenommerede transportfirma P.C. Holm Pedersen mødtes nemlig i Hvalpsund for at sige tak til den mand, der stod fadder til deres arbejdsplads gennem mange år. At manden så var død måtte de leve med. Men der blev lagt blomster i firmafarven orange på gravstenen, ligesom der også blev lagt blomster til to af firmaets chauffører, der er begravet her. Og så blev der holdt genforenings-øl på Færgekroen, hvor en af Hom Pedersens døtre, Lene Pedersen, i mange år har været kromutter. - Det var hårdt og stressende arbejde at være eksportchauffør. Men alligevel var der en god og menneskelig stemning hos Holm Pedersen, som vi var meget glade for. Det var gode år, siger Peter Christensen, en af initiativtagerne til mødet. Også næste år Det startede egentlig sidste år, hvor ti chauffører mødtes på lignende vis. De havde det så hyggeligt - og udvekslede så mange minder - at man besluttede at gøre mere ud af det i 2007. - 40 fremmødte er flot, synes jeg. Men det er langt fra alle ansatte vi har kunnet finde frem til fra årene. Men vi håber at nogle af dem dukker op, så vi kan gøre det her til en årligt tilbagevendende begivenhed. Selv var han ansat hos Holm Pedersen i 17 år og er en af de få af firmaets vognmænd, der stadig bor i Hvalpsundområdet. - Som dreng tilbragte jeg mange timer med at lege i de gamle skrotbiler bag Holm Pedersens garage. Meget tidligt vidste jeg, at jeg skulle være eksportchauffør hos Holm Pedersen, når jeg blev stor, fortæller Peter Christensen, der stadig er vognmand. Kærlige skældud Han husker især grundlæggerens datter, Elsebeth Liegaard, der overtog firmaets ledelse på farens gamle dage. - Hun var dygtig og menneskelig. Men hun kunne også godt skælde ud. Og så havde hun den rå tone, vi bruger i branchen. Vognmænd skal være lidt tossede, ellers går det ikke, siger Peter Christensen. Han glemmer for eksempel aldrig dengang SID netop havde lavet overenskomst for blandt andre chaufførerne. Det fik virksomhedslederen Elsebeth til at far i både flint og telefon. - Hun ringede ind og brokkede sig heftigt til SID. ”Jeg kan da ikke få folk til at køre for den latterligt lille løn I har forhandlet jer frem til”, husker han med et grin. Jo, der er meget at mindes. Og næste år kommer den berømte Elsebeth Lieggard næsten sikkert med, klar til at dele minderne med de gamle medarbejdere.