Hurra for kokken

14. september 2002 08:00

Mad og madlavning er oppe i tiden som aldrig før. Gennem TV bombarderes vi med gode ideer, kogebøger i snesevis kommer årligt på gaden. Gastronomien finder nye/gamle veje og grænser nedbrydes ved køkkenbordet. Sverige har lige udgivet seks frimærker, der hylder syv af landets mest fremragende madkunstnere, historiske og nutidige. Det er en sjov idé og smukt udført af tegneren Jane Bark. To af de gamle store er på samme frimærke, nemlig lægen Charles Emil Hagdahl (1809-97) og husholdersken Cajsa Warg (1703-69). Begge skrev en bog, som gjorde dem kendte op til i dag. Det første kvindelige medlem af Gastronomiske Akademien, den flittige kogebogsforfatter Märit "Hiram" Huldt, er også med. De fire øvrige på mærkerne er mænd: Tore Wretman, Leif Mannerström, Gert Klötzke og Christer Lingström. De tre sidstnævnte er aktive i dag, Mannerström med fisk-og skaldyr på bl.a. Sjömagasinet i Göteborg. Frimærkerne er i hæfte med seks forskellige. De er beregnet til indenrigs breve og trykt i firfarvet offset.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...