Hurtig exit til leder af Egnsplanvej-projekt

Claus Nødgaard Hansen har valgt at søge nye udfordringer hos en anden arbejdsgiver

Ansvaret for færdiggørelsen af Egnsplanvej-projektet bliver pr. 1. december lagt i hænderne på civilingeniør Jakob Nielsen, der bliver ny projektleder. Arkivfoto: Claus Søndberg

Ansvaret for færdiggørelsen af Egnsplanvej-projektet bliver pr. 1. december lagt i hænderne på civilingeniør Jakob Nielsen, der bliver ny projektleder. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG:Egnsplanvej i Aalborg siger med stort set omgående virkning definitivt farvel til den fagmedarbejder, der lige fra starten af har stået i spidsen for det meget omdiskuterede anlægsprojekt.

Projektleder Claus Nødgaard Hansen har nemlig valgt at søge nye udfordringer hos en anden arbejdsgiver, og med udgangen af november måned i år er han kort og godt fortid på det store vejprojekt, der er Aalborg Kommunes dyreste anlægsprojekt nogensinde.

Den meget overraskende og særdeles hurtige exit fra byggeprojektet, der næsten lige fra første spadestik har været plaget af en række uprofessionelle ups’er, forglemmelser og manglende godkendelser, får følgende kommentarer med på vejen af hovedpersonen selv:

- Jeg har ganske enkelt lyst til at prøve kræfter med et andet job, og jeg føler selv, at det er det helt rigtige tidspunkt at gøre det på.

- Jeg er 64 år, så hvis det skulle være, så skulle det også være nu, siger Claus Nødgaard Hansen til NORDJYSKE, og han afviser meget bestemt enhver snak om, at han er blevet fyret.

- Jeg fik en opfordring og et godt tilbud fra det rådgivende ingeniørfirma Atkins i Aarhus, og det kunne jeg ikke sige nej til, understreger Claus Nødgaard Hansen og tilføjer, at der ingen dramatik er i sagen overhovedet angående hans pludselige jobskifte.

Spekulationer og rygter

De mange bump på Egnsplanvej-projektet har helt overordnet resulteret i en graverende forsinkelse på ikke mindre end et helt år på færdiggørelsen af anlægsarbejdet.

Vejen skulle ellers efter den oprindelige plan have været klar til at blive taget i brug om et års tid - nemlig i november 2016.

Nu er ibrugtagningen udskudt til udgangen af 2017.

Den samlede regning for anlæggelsen af Egnsplanvej lyder indtil videre på ca. 391 millioner kroner, og det er inklusiv moms.

Projektleder Claus Nødgaard Hansens lynhurtige exit - og ikke mindst afgangstidspunktet set i forhold til hele anlægsfasen - har ikke overraskende givet anledning til spekulationer og rygtedannelse i krogene om årsagen til hans farvel - herunder også fyringsrygter.

Men det afvises dog også meget kategorisk af stadsingeniør Michael Kirkfeldt fra Aalborg Kommune.

- Claus har selv valgt at sige sit job op for at søge nye udfordringer, og det er vi nødt til at tage til efterretning.

- Det er beklageligt, at han vil stoppe nu, for vi er rigtig glade for ham, siger Michael Kirkfeldt og understreger, at der absolut ikke er tale om en fyring.

- Claus har gjort et stort stykke arbejde, og der er kun ros fra vores side.

Muldvarpeskud hen ad vejen

Michael Kirkfeldt:

- Vi kan jo ikke komme uden om, at der har været nogle muldvarpeskud hen ad vejen i projekt Egnsplanvej, og i et anlægsprojekt af denne størrelse vil der næsten uundgåeligt opstå pukler af den ene eller anden art.

- Men det er vores opfattelse, at de er håndteret meget professionelt af Claus, pointerer stadsingeniøren.

Aalborg Kommune har nu udnævnt civilingeniør Jakob Nielsen til ny projektleder, og han tager over pr. 1. december.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.