Hurtige franskmænd gør Braithwaite skarpere

Toulouse-angriberen Martin Braithwaite er blevet tvunget til at udvikle andre dele af sit spil i Frankrig.

Landsholdsangriberen Martin Braithwaite sprintede for et par år siden fra stort set alle i dansk fodbold.

Skiftet fra Esbjerg til Toulouse i sommeren 2013 Frankrig betød, at den nu 24-årige Braithwaite pludselig blev udfordret på hurtigheden.

- Jeg var hurtig i Danmark, men dernede er der mange, der er hurtige, så man kan ikke bare tage bolden og løbe.

- I Frankrig er jeg tvunget til udfordre anderledes og lave kropsfinter, siger Martin Braithwaite.

- Nogle af forsvarsspillerne er også stærke, så i Frankrig skal jeg stå bedre imod, når jeg har bolden, tilføjer angriberen, der fire kampe henne i sæsonen i Ligue 1 har scoret to gange for Toulouse.

- Jeg synes, at alle mine spidskompetencer har fået et løft, efter at jeg er kommet til Frankrig. Mine afslutninger er bedre, jeg er mere målsøgende, og jeg er blevet skarpere foran mål, siger han.

I Toulouse er Martin Braithwaites primære opgave at banke boldene i mål, og det skal han helst gøre mange gange i denne sæson.

- Jeg tænker bare altid på at score mål. Jeg er angriber og spiller alene på toppen i Toulouse, så jeg tænker på, at det er mig, der skal lave målene.

- Det er selvfølgelig et pres, men det skal jeg kunne klare, ellers spillede jeg ikke fodbold.

- Du kan spille en vildt god kamp, men hvis du brænder en chance, så har du i nogles øjne spillet dårligt. Sådan er gamet, og det har jeg det fint med, siger angriberen.

På landsholdet er Braithwaite også blevet brugt på kanterne, og det kan måske også blive tilfældet i fredagens EM-kvalifikationsopgør mod Albanien.

- Hvis det er det, han (landstræner Morten Olsen, red.) bestemmer sig for. Jeg ved det ikke. Jeg vil løse min opgave, uanset hvor jeg skal spille, siger angriberen, der senest spillede en vigtig landskamp for små to år siden.

Det var i VM-kvalifikationen mod Italien, der fik 2-2 i København og dermed slukkede Danmarks chance for deltagelse ved VM i Brasilien sidste sommer.

- Jeg har været uheldig med mine skader. Jeg tror, at jeg har været udtaget tre gange, hvor jeg har været skadet. Nu er jeg med og føler mig fit, så det handler bare om at køre på, siger Braithwaite.

Fredagens modstander fra Albanien har været en overraskelse i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe. Sidste år spillede Danmark 1-1 i Albanien, der ellers ikke har sat point til.

- Jeg var med på bænken sidst, og jeg er overrasket over dem. De står godt defensivt, så det er et svært hold at åbne.

- Vi skal have en masse bevægelse og kreativitet, når vi kommer til at stå så tæt nede i deres ende af banen, mener Braithwaite.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst