Hurup

Hurup-koryfæ fejrede kamp nummer 400

Thomas Juul har oplevet både opture og nedture i sine 17 år på Hurup IF’s førstehold

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foruden blomsterne fik han også sin egen spilletrøje med nummer 400 på ryggen. Foto: Peter Mørk

HURUP:11 kampklædte spillere fra to hold står klar på midterlinjen til 90 minutters intens seriebold fra Sydthys øverste skuffe, og kontrasten står knivskarpt mellem de nydesignede Hurup-trøjer og det samme gamle, skrattende højtaleranlæg, hvor spillernes navne annonceres. Til Hurups hjemmebanekamp mod Viborg Nørremarken torsdag aften var ét af navnene dog lidt mere specielt end resten. Den 34-årige veteran Thomas Juul med nummer 2 stod nemlig klar på grønsværen til sin kamp nummer 400 for Hurups førstehold og blev i den forbindelse hædret med en buket blomster og en Hurup-trøje med tallet ’400’ printet på ryggen som et minde.

- Der har været rigtig mange oplevelser med svingende præstationer undervejs, men oprykningen til serie 1 må være den største oplevelse gennem tiden, hvis jeg skal pege på én. Og så var der også lige et helt specielt langskudsmål mod ærkerivalen fra Koldby/Hørdum, fortæller Thomas Juul, der ellers har prøvet at spille en uofficiel landskamp mod Grønlands landshold i 2008 og en opvisningskamp mod Oldboys Landsholdet i anledning af Hurup IF’s 100 års fødselsdag tilbage i 2003.

Det er ikke slut endnu

Historien i Hurup-trøjen har været lang og trofast, men der kan nå at komme mange flere kampe på CV’et endnu for 400-kampsjubilaren, der stadig nyder at møde op til fodbold i Hurup.

- Lysten til at spille fodbold er der stadig. Det er sjovt, vi spiller for at vinde, og atmosfæren i omklædningsrummet er bare noget helt for sig selv, fortæller Thomas Juul, der da han mødte sin nuværende kæreste gjorde det klart, at fodbolden var en stor del af hverdagen.

- Hun vidste godt, hvad hun gik ind til, griner Hurup-veteranen, der ved siden af fodbolden arbejder som revisor hos Revision Limfjord og har gjort det i 14 år. Han vil da heller ikke afvise, at alderen er blevet en faktor.

- Det gør lidt ondt dagen efter træning og kamp, for kroppen restituerer ikke helt så hurtigt, som den har gjort. Ikke desto mindre har jeg tænkt mig at tage én sæson ad gangen og se, hvor langt det rækker. Der kommer jo også spillere op fra ungdomsrækkerne, der kan være bedre end mig, så måske får jeg slet ikke lov til selv at bestemme, hvornår jeg stopper, fortæller Thomas Juul, der udover sit jubilæum samtidig kunne fejre en velfortjent storsejr på 5-0 over Viborg Nørremarken.