Hurup rystet over banklukninger

Ulla Holm og Henrik Baun undrer sig over, at der ikke er plads til pengeinstitutter i byen

Poul Erik Tarp
Formanden for Håndværker- og Borgerforeningen i Hurup Ulla Holm kalder det trist og sørgeligt, at der snart kun er ét pengeinstitut tilbage i Hurup i modsætning til for et år siden, hvor der var fire, deriblandt de to helt store Nordea og Danske Bank, som lukker ned i Hurup 9. maj. Arkivfoto: Diana Holm
EMNER 7. februar 2013 08:57

HURUP: 22. februar og 9. maj bliver to skelsættende datoer for Hurup som handelsby.

22. februar lukker Sparekassen Vendsyssel sin afdeling i byen, og 9. maj gør Danske Bank kunststykket efter, og dermed er Hurup gået fra fire pengeinstitutter for et år siden til snart kun et.

- Sørgeligt og trist, siger formanden for Håndværker- og Borgerforeningen Ulla Holm, mens formanden for Hurup Handelsstandsforening Henrik Baun er rystet, og han mener, at der bør være tilstrækkeligt med frie kunder efter Nordea og Danske Bank til at holde gang i Sparekassen Vendsyssel.

Ulla Holm arbejder i Sydthy Kur- og Svømmebad, som har Danske Bank som bankforbindelse.

- Der er altid kø, når jeg er i banken, men nu skal jeg snart køre med toget til banken og dens døgnboks i Thisted, og det varer to timer og koster 100 kr., og sådan noget kalder jeg for dårlig service, siger Ulla Holm.

Både hun og Henrik Baun ser frem til den betjening, som Sparekassen Thy vil servicere borgerne i Hurup med, uanset om de har konti i sparekassen eller ej.

Ulla Holm nævner for eksempel veksling af penge.

- Nu bliver der jo kun Sparekassen Thy tilbage, og det er så det eneste sted folk og handelsdrivende kan veksle, og det bliver interessant, om Sparekassen Thy vil give borgerne i Hurup den service uden at pålægge ydelsen gebyr, siger Ulla Holm.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...