Politi

Hus med egen fuldebrumme

Den nuværende politistation i Hobro udbydes formentlig til salg

Hobro Politistation sættes formentlig til salg. Arkivfoto

Hobro Politistation sættes formentlig til salg. Arkivfoto

HOBRO:Hvis du lige står og mangler et hus med gitter for vinduerne, eget våbenkammer og detention i kælderen, får du - måske - meget snart chancen for at komme med et købstilbud, skriver NORDJYSKE Stiftstidende torsdag.

Det er en af Hobros smukkeste og mest markante bygninger, der med stor sandsynlighed vil blive averteret til salg i løbet af sommeren. Adressen er Adelgade 75 på toppen af gågaden mod syd, og ejendommen anvendes i dag af den styrke, der er tilknyttet Lokalpoliti Himmerland.

Men den æra er snart slut. Der bygges nyt til politiet i rundkørslen ved Digterparken i Hobro Nord, og det projekt er så langt fremme, at man fra politiets side har opsagt lejemålet på Adelgade 75 med virkning fra 1. august. Tilbage står så ejeren, Bygningsstyrelsen, med det problem, at man ikke lige ved, hvad man i stedet skal bruge den flotte ejendom til.

- I første omgang ser vi på, om andre statslige institutioner kan være interesseret i at flytte ind. Er der ikke det, vil bygningen blive overgivet til det statslige boligselskab Freja med henblik på at få den afhændet i almindeligt offentligt udbud, oplyser fuldmægtig Thea Lüttichau, Bygningsstyrelsen.

En ny ejer vil ikke kunne bruge bygningen til hvad som helst. Den er totalt fredet. Derfor skal en hver bygningsmæssig ændring også godkendes af Kulturarvsstyrelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst